banner102

Bir tanesi Kaddafi'den  aldığı yardım paralarını usulsüz hiç etmekten paçası  mahkemelere kaptırmış eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy diğerlerinin içinde eski başbakan,sözde düşünür,bilim insanı..hristiyan ve yahudi cemaati temsilcileri de var içlerinde.. 

Bir şarlatan çıkıyor ve diyor ki;  "İçerisinde şiddet ve yahudi karşıtı fikirler barındırdığı gerekçesiyle bazı ayetler Kuran-i Kerim'den çıkartılmalıdır." Bu talep etrafında oluşan  bildiriyi İmzalayıp kamuoyuna sunmuş bu 300 Fransalı.. 

Dünya üzerinde İslam'ın ve müslümanların ne kerte irtifa kaybettiğinin resmidir  bu ahlaksızlık.. 

300 değersiz insanın imzasıyla ayetlerin çıkartılmayacağı aşikardır lakin,dini kullanmanın bu kadar yaygın bir hastalık olması düşünülmesi elzem bir konu..daha vahim olanı ise,kullanılanın hep islam dini olması. Yakayı mahkemelere kaptıran Sarkozy'nin bile siyasi bir manevra yapmak için İslam dinini manivela olarak kullanma teşebbüsü bile ziyadesiyle kahredici..

 Sayısı milyarları bulan insanın,inanç menfezini  dolduran bir dinin bu kerte kullanılıyor olması  çok büyük sorunlara işaret eder..

 Bu kadar saldırıya açık, savunmasız bir dinin mensupları olarak bir şeyler yapmamız gerekmez mi?     

Banka hesabımızdan 200 tl çekince banka,saatlerce müşteri temsilcisini rehin alıyoruz yetmiyor ilk iş günü banka  şubesinde alıyoruz soluğu ve ne demek hesap işletim ücreti diye para meydan muharebesini yapıyoruz da,ruh dünyamızın, içtimai hayatımızın bakiyesi olan dinimiz tırtıklanırken neden sesiniz çıkmıyor? 

Din; toplum nezninde içi boşaltılmış bir şekilcilik halini alırsa bizim de Sarkozy'den farkımız kalmaz,biz de kullanıyoruz dini demektir dindar görünmek ve toplumsal hayatta edindiğimizi  yeri muhafaza etmek için..

 Kara bir yoldayız ümmet olarak biz yolumuzu  aydınlatmadıkça etrafımızda dönen dolapları göremeyeceğiz ,göremedikçe anlamayacağız. Anlamadan hiçbir medeniyetin gelişemediği gün gibi ortadayken, İslam medeniyetinin çekilmeye çalışıldı bu karanlık yolun aydınlatılması, içinde yaşadığımız çağda en büyük vazifemiz olmalı.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sss 2018-05-16 14:18:53

Ayakta alkışlanacak bir yazı olmuş tebrik ederim.Müslümanlar uyuyor malesef ki hepimiz sorguya çekileceğiz neden sustuk bunun cevabını nasıl vereceğiz ilahi adalet karşısında.

banner90