Of Hayrat Aydınöz Derneği Başkanı Sinan Barut’un görev süresinin sona ermesi ile kongreye giderek yeni bir yönetimi seçmek için sandık başına gittiler. Bahçelievler Yenibosna’daki dernek binasında gerçekleştirilen kongre de, İzmir, Ankara, Manisa, Adana, Bursa ve Trabzon’dan gelen üyeler oylarını kullanarak geri döndüler.
Bir çok dernek ve siyasi partinin yapamadığını yapan Aydınöz Derneği Başkanı Sinan Barut ise “Biz her zaman örnek bir dernek olmak için en şeffaf şekilde çalıştıklarını” ifade ederken, gelen üyelerin yanı sıra davetliler de kalabalığı görünce şok oldu. Hiç bir yerde bu kadar üst düzeyde katılımın sağlanmasının zor olduğunu ifade ederlerken, Sinan Barut başkanın gerçekten bu denli çalışmasının semeresi olduğu burada açıkça gördüklerini belirterek, Aydınöz Derneği Başkanı Sinan Barut’a yaptığı çalışmalar için teşekkür ettiler.
Aydınöz Derneğindeki kongreye gelen davetliler arasında Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Nurettin Bahcelievler, Trabzonlular Dernek başkanı Ahmet Hocaoğlu, Of Hayrat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sami Kılıç, Genel Sekreter Emrullah Tellioğlu, Of Hayrat Birleşik Makililer Dernek Başkanı Memiş Türk, Şehitli Dernek Başkan Vekili Servet Özel ve Aydınöz Derneği üyeleri katılım sağladı.
Saat 11:00 geldiğinde kongreye geçildi ve divan kurulu başkanlığı secimi yapıldı. Divan kurulu başkanlığına seçilen Ahmet Hocaoğlu, Necmettin Barut ve Adnan Albayrak oldu.
Programda saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından seçime gidildi ve üyelerin rahat oy kullanmaları için dört sandık kuruldu ve alfabetik olarak ayrılarak herhangi karışıklığa meyil olmaması açısından dernek üyeleri oylarını kullanmaya başladı. Akşam saati mesai bitimine kadar süren oy kullanma işlemi sürecinde konuşmacılar eski yönetime teşekkür edip yeni yönetime başarılar dilediler.
Mesai saatinin bitimi ile Divan Kurulu sandıkları açarak oy pusulalarını sayması ile sonuçlar netleşerek toplamda 550 üyenin katıldığı seçime 461 üye oy kullanırken, 6 oyun geçersiz sayıldığı ve 198 e karşı 263 oyla Mehmet Albayrak ve yönetimi 65 oy farkla yeni yönetime gelmiş oldu.
Eski başkan Sinan Barut, iki adaya da teşekkür ederek “adaletli ve çok güzel bir kongre süreci yaşadık. Burada kazanan Aydınöz Derneği olmuştur, kaybeden yoktur” diyerek yeni başkana başarılar diledi. Konuşması sırasında “ben hakkımı helal ediyorum sizlerde hakkınızı helal ediniz diyerek duygusal bir konuşmadan sonra yenive eski yönetim hatıra fotoğrafı çektirerek bayrağı devralan çiçeği burnundaki başkan Mehmet Atalay ise büyüklerimizin bıraktığı yerden biz devam edeceğiz çıtayı daha yükseklere çıkartacağız yeni yeni projeler ile siz Aydınöz’lülere hizmete devam edeceğiz dedi.
İstanbul’da hiç bir Karadeniz derneğinde böyle bir secim süreci yaşanmadığını belirten TDF başkanı Nurettin Turan ise “Bu başarı Aydınöz’lülerin başarısıdır hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum bu tabloyu gördükten sonra burada başarı kaçınılmazdır” dedi.
Kongre sürecinde çeşitli ikramlar yapılarak gün boyunca yiyecek ve soğuk sıcak içecek ikram edildi.

Haber Foto: Sadullah Dervişoğlu
841 defa okundu...





Üç aylar başlıyor








FAHRİ HACICAFEROĞLU
İşyerlerini kapatın maça gidiyoruz!

Of'ta doğalgaz dönüşümü başladı. Evinize doğalgaz almayı düşünüyor musunuz?
METİN KONDEL
HAYRAT BİR ŞEY
HAMİT KÜÇÜKAKYÜZ
MUHALİF OKURLARIM BU YAZI SİZİN İÇİN...
ABDURRAHMAN AKÇAY
FAİZ ! ALLAH VE RESULU İLE SAVAŞMAKTIR
OP.DR. İDRİS KURTULUŞ
YAZ İSHALLERİNE DİKKAT!
FAHRİ HACICAFEROĞLU
İŞYERLERİNİ KAPATIN MAÇA GİDİYORUZ!
M. MUHSİN AKSOY
YORGAN GİDİYOR KAVGA BİTMİYOR!
CELAL DEMİRTAŞ
DİNDAR NESİL
HASAN İNAN
ÖRÜMCEK YUVASINA SIĞINANLAR (!)
RECEP ARSLAN
HERŞEYE SERBEST KURAN'A YASAK
Gözütok'la kooperatifçiliği konuştuk
Teleferik kazası nasıl oldu? VİDEO HABER
Başbakan, Trabzon'da boş tribünlere konuştu!