banner102

Birkaç gün önce basın da bir haber ilgimi çekti. Avrupa'da bir ülkede bir erkek dört kişiyi öldürür. Ülkenin mahkemeleri adama ömür boyu hapis cezası verirler. Adam o ülkede dokuz sene yattıktan sonra kendisini bir başka ülkeye naklini aldırmayı sağlar. Nakil yapılan ülke mahkemeleri adama beraat verirler. Şu anda adam elini kolunu sallayarak insanların içerisinde dolaşmaktadır. Artık kimler devreye girmişse!

Adalet. Herkese lazım olan bir değerdir. 

Güzel dinimiz İslam ülkenin mahkemelerinde ve diğer işlerinde adil olması emretmektedir. Bakınız Ayette ne buyurulmaktadır; "Aranızda adaletle hükmediniz." Peygamberimizde konuyla ilgili olarak bakınız ne buyurmaktadır; " Kızım Fatımada hırsızlık yapsa elini keserdim." Bu ayet ve hadis bizlere devlet işlerinde adil olmasını istemektedir. ADİL  YÖNETİM ÜLKELERE HUZUR VE MUTLULUK GETİRİR.

Bir ülkenin bekası mahkemelerinde adil olunmasından geçmektedir. Eğer Osmanlılar yeryüzünde bin sene iktidarda kalmışlarsa bunu mahkemelerinde ve işlerinde adil olmalarına bağlıdırlar. Bakınız konuyla ilgili olarak yaşanmış bir tarihi olayı sizlerin izanlarına sunmak isterim.

Sizleri cennet mekan İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han zamanında getirmek isterim. Sultan Fatih mimar başından İstanbulun siluetine uygun olarak büyük bir cami yapılmasını ister. Mimarbaşı İstanbul'da bir Yahudinin arazisini beğenir. Arsanın sahibiyle görüşmelerden sonra arsa sahibi yahudi arsayı vermek istemez. Bunun üzerine arsa sahibi Yahudinin hem elini keseler hemde arsayı elinden alırlar. Bunun üzerine arsa sahibi yahudi mahkemeye başvurur. Bu başvurunun üzerinden mahkemeye hem arsa sahibi bu yahudi hemde sultan Fatih çağrılır. Mahkemenin yapılmasından sonra hakim arsanın yahudiye iadesine ve Sultan Fatihin elinin kesilmesine karar verilir. Bu durum üzerine Yahudi bu nasıl bir dindir ki bir Sultanla bir gayriMüslimi aynı kefeye koyarak mahkeme yaparda Sultanın elinin bir kısas olarak kesilmesine karar verir.  Bunun üzerine bu dinden yani İslamdan etkilenir ve hem İslama girer  hemde arsayı devlete bağışlar. Adaleti görüyor musunuz?! Bu devletin tabiki Allah ömrünü uzatır!...

Bir devlet ki adaletten ayrılır o ülkede ne huzur ne de mutluluk kalır. 

Ama ne acıdır ki günümüzde pek adaletten bahsedemeyiz. Bakınız Çinlilerde bir atasözü var. Çinliler şöyle söylüyor;" Adalet zenginlere rica fakirlere ise uygulanır." Böyle olduğundan dolayı olacak yeryüzünde pek huzur kalmadı. Yerin altı üstünden daha hayırlı olduğu dönemleri yaşamaktayız. Eğer bir mahkemede hakim bir çocuğa tecavüz edip öldürdükten sonra bir kravat taktı diye ceza indirimi yapılıyorsa burada çok büyük bir sıkıntı var demektir.

Kanunlar insanların mallarının, canlarının , namuslarının, nesillerinin ve dinlerinin emniyetini sağlamak için yapılıp o hal üzere uygulanması lazım gelmektedir. Ama üzülerek yazmak isterim ki İslam ülkesi denilen bu topraklarda yukarıda yazdığım haklardan herhangi bir tanesi bulunmamaktadır. Ondan olacak ülke geneli huzur ve mutluluk kalkmış durumdadır.

Mahkemeler serbest bırakılması lazım gelmektedir. Mahkemelerde hakimlerin üzerinden karanlık eller kaldırılmalıdır. Eğer bu durum sağlanamazsa korkum odur ki insanların iç dünyalarında mahkemelere ve özelde de hakimlere karşı bir soğukluk olacaktır.

Ayrıca günümüzde mahkemelerde bir dava yıllarca ertelenerek bakılmaya çalışılmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için hakimlerimizi de iyi yetiştirip öylece mahkemlerde görev almalarını sağlamamız lazım gelmektedir. Aksi durumlarda insanlar kendi haklarını kendileri almak isterler ki Allah muhafaza bu durum arzu edilmeyen olayların ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir. 

Devletimizin ve milletimizin ömrünü uzatmak için vakit geçirmeden mahkemelerde ve işlerimizde adil olmak zorundayız. Bu durumu sağlamak için devletin tüm kurumlarında adalet öncelenmelidir.

Adalet. Herkese lazım...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90