banner102

Yaklaşık bir saat önce sabah namazını kıldıktan sonra günün en güzel saatlerinde mahallede dolaşmaya çıktım. Niye öyle çünkü havanın en temiz saatleri de ondan. 

Dolaşmayı bitirdikten sonra mahallemde ki SGK kurumu önündeki ağaçlıklar da bir müddet dinlenmek üzere oturaklarin birinde oturdum. Etrafımda yaklaşık on civarında ağaç vardı. Orada yarım saat kadar oturdum. Temiz havayı teneffüs etmeye çalıştım.

Ağaçların altında otururken İslam'da ki ağaç konusu aklıma geldi. Kuran'da ve sünnette onlarca yerde ağaçların kesilmemesi tavsiye ediliyordu.

Sizlerle paylaşmak istediğim iki hadis o anda aklıma geldi. Onlardan biri Peygamberimizin Miraç hadisesin de vuku bulan sırlarla dolu olay. Önce olayı kısaca sizlere açıklayayım. Peygamberimizin Miraç hadisesin de dostu Cebraille miraca çıkarken varlık âleminin bittiği yere kadar yani Sidretul muntehaya  kadar çıkarlar. İşte sır burada. Sidretul munteha bir ağaç ey okuyucu. Peygamberimiz Sidretul muntehanın bir ağaç olduğunu söylüyor. O makamdan sonra Peygamberimiz Rabbimiz huzuruna giriyor. Bu makamda Cebrail as kendisinin gelemeyeceğini ve bu makamdan sonra varlıklar içerisinde sadece kendisinin girebileceğini söyleyerek Peygamberimizi huzuru ilahiyeye göndermiştir.  Konunun detaylarını tefsir ve hadis metinlerinden takip edebilirsiniz. Miracta hangi emirler verildiği gibi. İsterseniz ben kısaca açıklayayım.

Allah'a eş koşmayan her müslümanın mutlaka cennete gireceği

Namazın farziyeti

Anne babaya hürmet

Bakara suresinin son iki ayeti. Yani amenerrasulu ile başlayan ayetler. Hani her yatsı namazından sonra okunan ayetler...

Bu hadisede dikkat çeken yer varlık âleminin bittiği yerde bir ağaç var. Hikmeti sizce nedir?!

Yine Peygamberimize bakalım. O şöyle buyurmuştur: " kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizde ki ağaç fidesini dilin."

Acaba bu ağaç hadislerinde ifadesini bulan hikmet nedir?!

Sakın bu ağaç hadislerinde Rabbimiz kıyametle ilgili bir muradı olmasın?! Kimse bilmiyor. Sadece bu hadislerde geçen ağaç hikmetini Rabbimiz biliyor.

Konuyu detaylandırdığımız zaman savaşlarda bile ağaçlara dokunulmaması emredilmiştir.

Günümüz ilmiyle ilgilenenler ağaçların faydalarını sayarken havayı temizlemesi, yağmur bulutlarını çekmesi ve toprağı tutmasını söylerler. Bunlardan dolayı ağaçların kesilmesine sıcak bakmazlar.

Öyle ise ne yapmak lazım?!

Mutlaka bir ağaç dikme seferberliğine geçmemiz lazım. Bu ağaç keserek taş yiğınlarıyla bina yapılmasına asla izin verilmemelidir. Ülkemin en güzel ormanları zenginlere kıyak çekilecek diye kesilip taş yığınları dikilmektedir.

Her şehrimizde ormanlık arazi inşa edilip insanların ailecek gezip sitres atacakları mekânlar oluşturmalıyız.

Ağaç kesimine en ağır cezalar verilmelidir. Niye böyle ağaç kesimiyle hem insana hem de hayvanların yaşam alanlarını yok ediyoruz da ondan. Buna hakkınız var mı?!

Ormanlarımız...Sahip çıkınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90