banner102

Dememiş miydim “Son maya MHP olacak.” diye. Yani kastettiğim, AKP birkaç kere farklı mayalarla mayalanmaya çalışılsa da bir türlü maya tutmadı.

Son olarak MHP ile mayalanmayı denedi. O da tutacak mı tutmayacak mı herkes merak içerisindeyken, bendeniz Nisan/2018’de açık ve net olarak ‘Son maya MHP olacak’ diye bir yazı kaleme almıştım. 24 Haziran seçimleri öncesi.

Yazının linkini sona ekleyeceğim ancak, diğer mayaların neler olduğunu birer cümleyle de olsa ifade etmek isterim.

Öncelikle şunu ifade etmekte yarar var. AKP’yi batılı şer mihraklar, Milli Görüş’ten kopardıkları kimselere kurdurup, adeta “Bu leziz bir süttür.” kandırmacasıyla altın tepsi içerisinde milletimize servis ettiler. Sanırım bu konuda mutabıkız.

Tabi sütten çeşitli faydalar elde edilmesi için bir takım işlemlere tabi tutulması gerekir. Şöyle önce bir Fetullah Gülen ve dolayısıyla cemaatle mayalamaya çalıştılar... uzunca bir mayalanma süresi geçti ama nafile... akıbet malûm...

Daha sonra ‘Çözüm süreci’ diyerek, HDP ile bir takım siyasi manevralar içerisine girdiler, hatta PKK ile bile tabiri caizse kanka oldular. İşi İmralı’ya övgüler yağdırmaya kadar vardırdılar... akıbet yine malûm...

Son olarak da hâli hazırda MHP ile mayalanmaya çalışılıyor. Onun da akıbeti pek hayırlı görünmüyor. Çünkü samimiyet yok. Gerçek niyetlerini bir takım söylemlerin arkasına gizledikleri bariz bir şekilde sırıtıyor. Aslında birbirlerinin kuyusunu kazmak için fırsat kolluyorlar.

Zaten AKP’nin maya tutma ihtimali de yok. Zira süt, halis muhlis süt değil, suni üretim. O nedenle kimse maya tutacağı falan beklemesin.

Gelelim MHP’nin maya olup olmayacağına...
Ben deniz bir kere daha ifade ediyorum ki MHP, AKP’nin sonunu getirecek. Yani bu süt bu maya ile çürüyecek ve tarihin karanlık sayfalarına gömülecek. Yazık ki destekçileri de pişmanlığın acısını yaşayacak.

Henüz geride bırakamadığımız 31 Mart seçimlerinde MHP, ortağı(!) AKP’ye öyle bir sağ kroşe indirdi ki; şimdilik yıldızları/oyları saymaya devam ediyor. Tabi sol kroşe de CHP'den geldi.

AKP, sol kroşenin önünde sonunda bir gün suratına ineceğini sanırım hiç aklından çıkarmamıştır. Ancak, sağ kroşenin geleceğine en azından son bir yıllık gelişmeler güvencesiyle pek de ihtimal verdiğini düşünüyorum.

MHP, 2014 yerel seçimleri ile kıyaslandığında 31 Mart'ta kazandığı il sayısını 8'den 12'ye çıkarırken bunların 6 tanesini AKP'nin elinden aldı.

CHP ise kazandığı il sayısını 13'den 19'a çıkardı. CHP'de yine AKP'nin elinden İstanbul Ankara ve Antalya gibi büyükşehirler başta olmak üzere toplam 10 ilin belediye başkanlığını aldı.

İşte bunlar seçim öncesi toplumu germesine karşın AKP'nin suratında patlamış sağ ve sol kroşelerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90