banner102

Allah'ın varlığı her dönem tartışılmıştır. Bazı insanlar Allah yok demiş bazı insanlar Allah var ama insanların yaşantısına karışmasın demiş bazı insanlarda peygamberler ve onların yolundan giden Salih kullar Allah vardır ve evrene müdahildir demişlerdir.

Bugünkü makalem Allah vardır ve evrene müdahildir hakkında olacaktır.

Evren akıl tutulması bir yapısı var. Nerede başlıyor nerede bitiyor kimse bilmiyor. Büyük bir bilinmeyenler dizisi. Hakkında kendisi bir okyanussa bizlerin hakkında bildiğimiz bir damla su. Birde bilimsel verilerde her saat genişlemekte olduğu.

Kelam ilminde Allah'ın varlığına delil olan birkaç delil mevcuttur. Bunları sizinle paylaşmak isterim. Bunlardan ilki gaye ve nizam delili.

Bu delilin gayesi şu; Bu kadar mükemmel bir yapısı olan bu evren kendiliğinden olmamıştır. Nasıl ki bir resim kendiliğinden olamıyorsa bir ressama ihtiyacı varsa aynı şekilde bu mükemmellikte olan evrende kendiliğinden olamaz. Mutlaka bir yaratıcısı olmalıdır . O da Kuran ve Peygamberimizin dilinden Allah'tır. Bu evrenin yaratıcısı Allah'tır.

Şimdi sizlerle bir iki kendiliğinden olamayacak delil yazmak isterim.

Gökyüzünde ki yağmur bulutları. Yağmur bulutlarında üç yüz bin ton su bulunmaktadır. Bu bulutlar bir şehrin üzerine geldiğinde içerisindeki suyu bir anda boşaltmaz. Tane tane toprağa bereket olacak şekilde suyu bırakmaktadır. Bu nasıl olmaktadır. Bu bulutta akıl olmadığına göre hangi irade bu bulutun içerisindeki suyu bir anda topyekûn değil de tane tane bıraktırmaktadır?! Ben cevap vereyim mutlak güç ve kudret sahibi Allah bu olayı dizayn etmektedir. Eğer bir yaratıcı olmasa bu bulut daha nereden suyu bir anda topyekûn olarak bırakmaması lazım geldiğini bilsin?! Bir anda topyekûn bıraksa yeryüzünde hayat olmaz. Her yer sular altında kalırdı.

Bir diğer delil ise güneşin bulunduğu yer. Güneş dünyamıza yüz altmış bin kilometre uzaklıkta. Bu uzaklıkta olmasa da birkaç metre yakında olsa dünyada hayat olmazdı. Tüm dünya güneşin sıcaklığından kavrulurdu. Yok eğer birkaç metre uzaklıkta olsaydı bu durumda da dünyada hayat olmazdı tüm canlılar donarak ölürdü. Görüyorsunuz değil mi nasıl da her şey yerli yerinde. Bu durum kendiliğinden tesadüf eseri olabilir mi?! Ben cevap vereyim olamaz. Tüm bu işlerin yerli yerinde işlemesi için Mutlak mutlak güç ve kudret sahibi bir yaratıcının olması gereklidir.

Sizlere uzağa gitmeden kendimizden bir delil sunayım. İnsanın varlığı ve bünyenin işleyişi evrenin yaratıcısını haykırmaktadır. İnsan denilen büyük bir muamma kendiliğinden olamaz. Mutlaka bir yaratıcısı olması lazım gelmektedir. Düşünün bir beyin var ve tüm bedeni hareket ettirerek azaların görevlerini yerli yerinde yapmasını sağlamaktadır. Eğer bir yaratıcı olmasa tüm bu detaylar nasıl görevlerini yerine getirecek?! Bir yaratıcı var ki tüm bu azalar görevlerini hakkıyla yerine getirmektedir.

Kıymetli okuyucularım tüm bu deliller ve başkaca deliller Allah'ın varlığını haykırmaktadır. Allah vardır.

Kutsal kitabımız Kuran ve Peygamberimiz Hz. Muhammet’ten öğrendiğimize göre bu evrenin bir yaratıcısı var ve evrene müdahildir. Yani insana karışır.

İnsan denilen varlık dünyada mutlu olması için kendisine gönderilen kutsal kitaba yani Kurana ve Peygamberine tabi olması lazım gelmektedir. Kuran ve peygamber sadece namaz değildir. Sadece oruç değildir. Kuran ve Peygamber namazdır bunun yanında ailedir bunun yanında eğitimdir bunun yanında paradır bunun yanında çarşı pazardır bunun yanında tarım hayvancılıktır bunun yanında belki de en önemlisi devlettir. Bakınız Peygamberimiz Medine'de devlet olmuştur. İslam devletini kurmuştur. Dinin devlet olması bizlere de bir hatırlatmadır ki İslam devlet olmakta. Dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılarda da din devlet olmuştur. Dinin en önemli değeri olan adalet devleti kurmuşlardır. Görüyorsunuz değil mi İslam devlet olarak halkının mutluluğu için gerekli olan adımları atarak halkının dünya ve ahiret mutluluğuna katkıda bulunmaktadır.

Şimdi sizlere iki ayet yazacağım.

Müminun suresi 115. Ayet ;"Bizim sizi boşuna yarattığımızı ve bize döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?!"

Kıyame suresi 36. Ayet ; "İnsan, başıboş bırakılacağını mı sanıyor?!"

Görüyorsunuz değil mi insanın mutluluğu için tek çare İslam.

Önümüzde ki hafta Pazartesi Ramazan Bayramı. Bayramımızı en kalbi duygularla tebrik ederim. Hayırlı Bayramlar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90