banner102

İyi kokular gelmemeye başladı. Halkımız içerisinde çok hızlı deizm  yayılmaya başladı. İnsanlarımız artık Allah inancını sorgulamaya başladı.  Korkum odur ki yakın bir gelecekte Allah inancını doğrudan sorgulamaya başlayacaktır. Konumla ilgili  Yeni Akit yazarı Abdurrahman DİLİPAK ağabeyimizde yazdıkları makalelerde dikkatleri çekmeye çalışmalardır.

Deizm;  Allah var fakat Allah evrene karışmayacak. Allah orada dursun. Bizlerin evlenmemize , ticaretimize ve eğitimimize yani yaşantımıza karışmasın. Bizleri rahat bıraksın. Bu inanç Müslümanlar üzerinde çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Tartışma ortaya çıkarmak istemem ama bu anlayış İmam Hatipler ve İlahiyatlarda da konuşulmaya başlanmıştır.

Ondan olacak insanlarımız bu Müslümanlar böyle yaşıyorsa yani bir elde Kuran diğer elde menhiyatla bizler bu inancı kabul etmekte zorlanıyoruz  diyerek Allah’ı sorgulamaya başladılar.

Şimdi bir soruyla konuma dahil olmak isterim. Allah evrene dahil midir değil midir?! El cevap Allah evrene dâhildir. Allah Peygamberleriyle ve kutsal kitaplarıyla evrene dahil olmaktadır. Gönderdiği Peygamberleri ve kutsal kitapları vasıtasıyla biz insanların nasıl bir hayat yaşamamız lazım geldiğini en güzel şekilde örnekleriyle ortaya koymaya çalışmıştır. Tabi burada şu da unutulmamalıdır ki Peygamber ve Kutsal kitap biz insanların dünya ve ahrette mutluluğumuz için gönderilmiştir.

Peygamberimiz Kuran ayetiyle şöyle buyurmaktadır; “ Ben size ne getirdimse onu alın neden de sakındırdımsa ondan da kaçının.” Ölçü belli. Kurana ve Sünnete uymamızla emrolunduk. Bizler kendi başımıza kafamıza göre bir hayat yaşamamız mümkün değildir.

Peygamber nasıl evlenmiş , nasıl ticaret yaparak nafakasını kazanmış, nasıl ibadet etmiş nasıl komşuluk yapmış nasıl arkadaşlarını eğitmiş ve nasıl devlet yönetmişse vb. gibi nasıl bir hayat yaşamışsa bizlerde onun gibi bir hayat yaşamaya ve bir ömür geçirmeye mecburuz. Bunun dışında bir hayat yaşamamız imkan dahilinde değildir.

Allah Kuranıyla ve Peygamberiyle dünya hayatına dahildir. Bunun aksi düşünmek İslam dairesinden çıkmaya sebebiyet verecektir.

Allah’ın karışmadığı bir evrenden bahsedilebilir mi?! Bahsedilemez. Allah gönderdiği Kuran ve Peygamberleri vasıtasıyla evrene dâhildir. Bu inançtan dolayı sıkıntıdan kurtulamıyoruz. Başımızda olmadık sıkıntı dönmekte.

Bu inancın devamı gelmeye devam ederse yakın bir gelecekte toplum ateizme yani inançsızlığa kaymaya başlayacaktır. Bu yolun sonu biraz karanlık gibi durmakta. Mutlaka bir şeyler yapmamız lazım gelmekte. Bu sıkıntılı inanca din adamı kisvesinde olanlarda çanak tutmaktadır. Kendileri Peygamber Efendimizin kanaat ehli olduğunu söylerlerde kendileri milyonluk arabalara binerler milyonluk dairelerde yaşarlar da gel çık işin içinden?! İnsanlarımız bu adamlara bakarak dinimizden uzaklaşmaya başlamakta.

Allah evrene karışır. O bu uçsuz bucaksız evrende bir zerre olan bizleri her an işitir ve görmekte. Daha nasıl evrene karışmayacak?! Günümüzde kimlik İslam’ı yaşanmakta. Kimliğimizde İslam yazıyor ama yaşantımızda İslam’ın zerresini arada bulasın. 

Yetkililerin dikkatine sunmak isterim…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90