banner102

ABD Hükümeti E-postaları Okuyor mu?

Washington Üniversitesi öğrencisi olan bilgisayar araştırmacısı Jacob Appelbaumun açıklamaları olay olacağı benziyor.

12 Ekim 2011 Çarşamba 19:57
ABD Hükümeti E-postaları Okuyor mu?
28 yaşŸındaki WikiLeaks gönüllüsünün söylediğŸine göre Amerikan hükümetinin isteğŸi üzerine Google ve ABD’de küçük bir ISP firması olan Sonic, geçtiğŸimiz iki yılda Appelbaum’a ait tüm e-posta başŸlıklarını gizli güçlere göndermişŸ.

Appelbaum, beşŸ yıldır insanların internet kullanımları sırasında gizliliğŸin korunması için yaptığŸı çalışŸmalarla biliniyor. Ayrıca WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange ile olan arkadaşŸlığŸı sonucu da hükümet tarafından gözlem altında.

şžu an için kanun açığŸı olması sebebiyle, Amerikan hükümetinin herhangi bir kişŸinin dijital kayıtlarını istemesi için herhangi bir karar çıkarmaya ya da özel bir sebep göstermeye gerek yok. Pek çok kişŸinin, hükümet yetkililerinin, internet kullanıcılarının kişŸisel bilgilerine kolayca ulaşŸabileceğŸi konusunda bir fikri olmadığŸına ad dikkat çeken Appelbaum, günümüz kanunlarının 1980’lerdeki teknolojiye dayandığŸını bu yüzden de bu tür açıkların olduğŸunu belirtiyor.

Google dışŸında Facebook ve Twitter gibi firmaların da aynı şŸekilde kişŸisel bilgilerinizin ellerinde bulunduğŸunu da hatırlatan aktivist genç, bu yüzden internette paylaşŸılan bilgilere dikkat edilmesi gerektiğŸini savunuyor.
 
Ttnet
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90