banner102

Bilgisayar kullananları 9 Temmuz'a dikkat!

Önümüzdeki yaz, özellikle 9 Temmuz'dan itibaren bilgisayarlar çok ciddi tehdit altında olacak. Bİlgisayar korsanları ele geçiridikleri 570 bin bilgisayarı artık kullanmaya başlayacak. ...

24 Nisan 2012 Salı 16:41
Bilgisayar kullananları 9 Temmuz'a dikkat!
FBI, ABD'de devlet bilgisayarlarının kontrol altına alınmasını engelleme amaçlı önlemler aldıysa da yine de birçok bilgisayar risk altında gözüküyor. 
 
Yapılan araşŸtırmalarda birçok kullanıcının bilgisayarının risk altında olduğŸunun farkında olmadığŸı ortaya çıktı. Bilgisayara giren virüsler kullanıcıların internet bağŸlantısını yavaşŸlatarak antivirüs yazılımlarını etkisiz hale getiriyor.
 
570 bin bilgisayar kontrol altında
 
Yapılan araşŸtırmalarda dünya üstünde şŸu anda 570 bin bilgisayarın korsanların kontrolü altında olduğŸu tahmin ediliyor.
 
Korsanların kontrolü altına girmişŸ bilgisayarlar adresleri doğŸru yazmışŸ olsalar bile yazdıkları alan adlarına değŸil, korsanların söylediğŸi adreslere gidecekler. Böylece kullanıcılar, örneğŸin bir banka adresine girdiklerini düşŸünerek aslında korsanların hazırladığŸı tuzak adreslere düşŸecek ve şŸifrelerini kaybedecekler.
 
Haber7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90