banner102

Bunu yapmayan kullanamayacak

WhatsApp gizlilik kuralları değişti. 8 Şubat'tan itibaren büyük bir değişim beklenirken kullanıcılara da WhatsApp'tan uyarı gidiyor ve kuralı kabul etmeyen WhatsApp kullanamayacak.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Ocak 2021 Perşembe 22:08
Bunu yapmayan kullanamayacak

WhatsApp, bugün mesajlaşmak için uygulamaya girenlere önemli bir gizlilik uyarısı yayınladı. Yayınlanan uyarıda, WhatsApp'ın gizlilik ilkesi için önemli bir değişim yaşanacağı söylendi. Kullanıcının uygulamaya girerken kabul etmesi istenen gizlilik ilkesi 8 Şubat’ta büyük bir değişimin yaşanmasına neden olabilir.

YENİ GİZLİLİK KURALLARI NELER İÇERİYOR

Whatsapp, uyarısında şu ifadeleri kullandı;

“Üçüncü taraf hizmetleri. siz veya başkaları üçüncü taraf hizmetlerini veya hizmetlerimizle entegre olan diğer Facebook şirketi ürünlerini kullandığınızda, bu üçüncü taraf hizmetleri sizin veya başkalarının onlarla paylaştıkları hakkında bilgi alabilir. Örneğin, iCloud veya Google Drive gibi, hizmetlerimize entegre olan bir veri yedekleme hizmeti kullanırsanız bu hizmetler Whatsapp mesajlarınız gibi kendileriyle paylaştığınız bilgilere sahip olur”

Bunun anlamı şudur; Whatsapp size ait özel ve kişisel bilgilerin bulunduğu mesajları paylaşmaz. Uçtan uca şifreleme nedeniyle özel bilgileriniz herhangi bir üçüncü taraf ile paylaşılmamaktadır.

Fakat Whatsapp‘ın bağlı bulunduğu Facebook şirketi, reklam amacıyla bazı bilgilerinizi paylaşabiliyor. Telefon numaranız, arkadaşlarınızın telefon numarası, profil fotoğrafınız, durum bildirimleriniz bunların içerisinde...

BUNU YAPMAYAN WHATSAPP KULLANAMAYACAK

Whatsapp'ın Avrupa Bölgesi'ndeki yasalara binaen aldığı bu karar, tüm kullanıcılara bugün itibari ile sunulmaya başlandı. WhatsApp gizlilik ilkesi uyarısını kabul etmeyen 8 Şubat’tan sonra Whatsapp kullanamayacak.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 07.01.2021 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90