banner102

Dünyanın En Ucuz Tableti Hindistan'da

2010 yılının temmuz ayında duyurulduğunda oldukça "hayal" gibi görünen bir plan olmasına rağmen Hindistan tarafından üretilmeye çalışılan Tablet PC'ler ortaya çıktı.

06 Ekim 2011 Perşembe 13:17
Dünyanın En Ucuz Tableti Hindistan'da

2009 yılında Hindistan tarafından bir dizüstü bilgisayarın öğŸrenciler için üretilip, 10 dolara satılacağŸı duyurulduğŸunda karışŸık tepkiler almışŸtı. Maliyetinin bu kadar ucuz olamayacağŸını iddia edenlere karşŸın Hindistan hükümeti çalışŸmalara başŸlamışŸ ama üretim sırasında işŸler karışŸmışŸtı.

ܖzellikle 100 dolar olarak hesaplanan maliyet, ürün başŸına 188 dolar civarına yükseldiğŸinde, ki günümüz şŸartlarında bu çok normal, Hindistan hükümeti'nin her öğŸrenciye 10 dolarlık dizüstü bilgisayar hayali de suya düşŸmüşŸtü.

Bununla yılmayan hükümet, 2010 yılının temmuz ayında 35 dolardan satışŸını planladıkları Tablet PC'leri duyurmuşŸ ve bir gösterim yapmışŸtı. Hindistan hükümeti, 35 dolarlık Tablet PC'leri bu yılın sonuna kadar öğŸrencilerle buluşŸturmayı planladıklarını açıklayarak, bir hayali gerçeğŸe dönüşŸtürebileceklerini göstermek üzere.

shiftdelete.net

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90