banner102

En çok takip edilen teknoloji markaları

Ülkemizde hizmette olan teknoloji markaları Facebook ve Twitter gibi ağları aktif olarak kullanıyor hatta platformlar sayesinde tüketicilerine kampanyalarını duyuruyor, yeni ürünlerini lanse ediyor, tüketiciler için eğlenceli içerikler sunuyor ve müşterilerinin yaşadığı sorunları sosyal medya aracılığıyla çözüme kavuşturabiliyor. Peki markaların adeta rekabet içinde olduğu Twitter‘da Türkiye’deki kullanıcılar en çok hangi teknoloji markalarını takip ediyor?

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Nisan 2016 Perşembe 18:17
En çok takip edilen teknoloji markaları
 Ülkemizdeki tabloya baktığımızda durum pek şaşırtıcı değil. Listenin ilk sırasını açık ara farklaSamsung Türkiye hesabı üstlenirken Samsung’u LG Electronics Türkiye ve Vestel takip ediyor. Ayrıca geçtiğimiz hafta teknoloji markalarının ülkemizdeki Twitter hesaplarına baktığımızda en hızlı büyüyen ilk beş marka listesinde Alcatel, Samsung, Lenovo, Intel ve General Mobile bulunuyor.

Bu listede telekom şirketleri, yayıncılar ve teknoloji mağazalarının hesaplarına yer verilmiyor. Liste sadece elektronik üreticilerinin Twitter hesaplarından oluşuyor. SocialBakers‘ı kaynak aldığımız bu listede günler geçtikçe değişiklikler olabileceğini de hatırlatalım.

Bu sayfadan ilerleyerek ülkemizde en çok takip edilen 7 teknoloji markasını görebilirsiniz.

1. Samsung Türkiye

Akıllı telefon pazarının lideri olan Güney Kore menşeili Samsung’un ülkemizdeki @SamsungTurkiye Twitter hesabı 222.880 takipçiyle listenin ilk sırasında yer alıyor. Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan Samsung dijital medyaya dönük reklam kampanyalarıyla kullanıcıların ilgisini çekmiş olacak ki en çok takip edilen markalar listesinin zirvesinde.

2. LG Türkiye

Durum pek de şaşırtıcı değil. Listede Samsung’un hemen ardından diğer bir Güney Koreli teknoloji devi olan LG geliyor. Ülkemizde en çok tercih edilen teknoloji markalarından biri olan LG’nin @LGTurkiye hesabını 111.525 kişi takip ediyor. LG özellikle son dönemde #V10suzOlmaz etiketiyle yaptığı reklam kampanyasıyla sosyal medya kullanıcılarının ilgi odağı oldu.

3. Vestel

Yerli bir teknoloji markası olan Vestel listenin üçüncü sırasında, LG’nin hemen ardında yer alıyor. Özellikle #GururlaYerli etiketiyle yaptığı reklam kampanyalarıyla büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan Vestel’in @Vestel hesabı 77.712 kişi tarafından takip ediliyor.

4. Sony Türkiye

Japon teknoloji devi Sony’nin Türkiye Twitter hesabı listenin dördüncü sırasında yer alıyor. Şirket 74.404 takipçisi olan @Sony_Turkiye hesabında genellikle bilgisayar, kulaklık, televizyon, beyaz eşya ve kamera ürünlerine yönelik paylaşımlar yaparken PlayStation oyun konsolu ve Sony Xperia cihaz serisi için daha detaylı farklı iki Twitter hesabına sahip.

5. PlayStation Türkiye

Geçtiğimiz sayfada da bahsettiğimiz gibi Japon teknoloji devi Sony oyun konsolu PlayStation ile ilgili genel paylaşımlarını bu hesaptan yapıyor. Özellikle oyunlarla ilgili eğlenceli içeriklere yer verilen @PlayStationTR hesabının 67.046 takipçisi bulunuyor ve hesap listede beşinci sırada yer alıyor.

6. Lumia Türkiye

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Microsoft’un Windows Phone işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonları ile ilgili gönderilerin paylaşıldığı @LumiaTurkiye hesabı 58.533 kişi tarafından takip ediliyor. Microsoft bu Twitter hesabı üzerinden müşterilerine destek vermiyor, sosyal medya üzerinden sorunlarıyla ilgili destek isteyen müşterileri için Microsoft bu hizmeti @LumiaDestek kullanıcı adına sahip farklı bir Twitter hesabından sunuyor.

7. Intel Türkiye

Dünyanın önde gelen ABD merkezli işlemci üreticisi Intel’in @IntelTurkiye hesabı özellikle eğlenceli ve interaktif gönderileri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 34.532 takipçisi olan hesap listenin yedinci sırasında yer alıyor.

Kaynak: teknolojicepte.com

Son Güncelleme: 14.04.2016 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90