banner102

Google logosunu değiştirdi

Teknoloji firması Google logosunda değişikliğe gitti. Daha düz bir yazı tipi tercih eden firma, bu logo ile ilgili bir Doodle da yayınladı.

04 Eylül 2015 Cuma 10:59
Google logosunu değiştirdi
Zaman zaman logosunda değişiklikler yapan Google, yine logosunun yazı tipini değiştirdi. Tırnaklı bir fonttan düz bir font olan Sans Serif’e geçiş yapan Google, bu değişikliği bir Doodle ile anasayfasından da duyurdu.

Renkleri hemen hemen aynı kalan Google logosu tasarım olarak geçtiğimiz günlerde bütün Google şirketlerini bir çatı altında toplayan Alphabet Holding'in logosuna benzer bir görünüme kavuştu. Daha dinamik bir yapıya kavuşan logo ile ilgili bir blog yazısı da yayınlayan Google, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yeni görsel dil size sadece Google’ı nasıl kullandığınızı değil, Google’ın sizin için nasıl çalıştığını da gösteriyor. Örneğin renkli Google mikrofonu gibi yeni ögeler; Google ile yazarak mı, konuşarak mı, yoksa dokunarak mı etkileşime girdiğinizi ayırt etmeye yardımcı oluyor. Bu arada küçük “g” ikonuna da veda ettik ve onun yerine logoyla uyumlu bir simge ekledik."

Yeni logo firmanın anasayfasında tüm dünya çapında kullanıma sunuldu. 



tv5haber.com

Son Güncelleme: 04.09.2015 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90