banner102

Google'a Türk rakip!

Milli arama motoru e-Çelebi geliyor

14 Haziran 2012 Perşembe 10:38
Google'a Türk rakip!
UlaşŸtırma, Denizcilik ve HaberleşŸme Bakanı Binali Yıldırım, bilişŸimle ilgili önemli sorunların kapıda olduğŸunu belirterek, ''En önemli sorun, siber güvenliktir'' dedi. Yıldırım, 2023 hedefleri hakkında bilgi verirken de milli internet arama motorunu (e-Çelebi) hayata geçirmek istediklerini belirtti.
TBMM İnternet Komisyonu'nda, UlaşŸtırma, Denizcilik ve HaberleşŸme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığŸın bilişŸim konusundaki çalışŸmaları hakkında sunum yapan Bakan Yıldırım, bilişŸim sektörü pazar büyüklüğŸünün 2003 yılında 11,5 milyar dolar düzeyindeyken, bu yıl 44 milyar dolara ulaşŸmasının hedeflendiğŸini açıkladı. Yıldırım, çok hızlı büyüme gözlendiğŸini, ancak varılan büyüklüğŸün Türkiye'nin potansiyeline göre hala küçük kaldığŸını söyledi.

 

ALIN TERİNİN YERİNİ AKIL TERİ ALIYOR
Yazılımın, gelişŸim içindeki payının biraz daha sınırlı kaldığŸına işŸaret eden Yıldırım, şŸunları söyledi:
"Yazılım bir üründür, akıl teridir. ܜrün deyince fabrika akla geliyor. Halbuki yazılım firmaları 3-5 kişŸiyle başŸlayıp, 10 sene içinde 200 milyar dolara ulaşŸmışŸ. ܖrnek; google, facebook. Bunlar 10-15 yıllık mazisi var ve üniversite öğŸrencilerinin başŸlattığŸı, bugün 200 milyar dolara yakın ciroya sahip dev, küresel kuruluşŸlar. Bizim Telekom 160 yıllık, 50-60 bin çalışŸanı vardır ve toplam cirosu 10 milyar doların altında. BilişŸimde değŸişŸimin nasıl yaşŸandığŸını bu açıkça gösteriyor; alın terinin yerine akıl teri alıyor, tüm dünyada.''

 

MİLLİ ARAMA MOTORU
Yıldırım, 2023 hedefleri hakkında bilgi verirken de milli internet arama motorunu (e-Çelebi) hayata geçirmek istediklerini, Google, yahoo gibi arama motorlarının Türkiye versiyonunu yapmayı hedeflediklerini belirtti. İnterneti hayatı kolaylaşŸtırdığŸını, ancak olumsuz yanları da bulunduğŸunu söyleyen Yıldırım, "܇ok büyük sorunlar kapımızda, en önemli sorun ne diye sorarsanız; siber güvenliktir" dedi.
 
Habertürk

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90