banner102

İşaret Dili Yazıya Çevrilecek!

Tayvan Bilim Üniversitesi’nden araştırmacıların üzerinde çalıştığı araştırma projesi kapsamında geliştirilen özel eldivenler işaret dilini ve jestleri algılayıp yazıya dökebilecek.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Haziran 2017 Cuma 10:15
İşaret Dili Yazıya Çevrilecek!
Donanımı hazırlayan Yingmi Tech şirketi, başta yapay zeka dahilinde nesneleri etkin bir şekilde kontrol etmek adına bir proje üzerinde çalışıyordu ancak hazırlanan donanımın hareketleri ve parmak kıvrımlarını kavrama konusunda yeterli olduğunu anladıklarında projeyi işaret dilini çözümlemeye kaydırdılar.

Daha önce üretilen bu tarz eldivenlerden farklı olarak Yingmi’nin eldivenleri bu zamana kadarkilerin en şık ve sorunsuz çalışanı gibi görünüyor. Eldivenler küçük pillere sahip olmasına karşın sekiz saate kadar aktif olarak çalışabiliyor.

Ancak ufak tefek problemler de yok değil. Çincenin birden fazla lehçeye sahip oluşu ve kompleks bir lisan olması işaret dilinin çevrilmesi için işleri zorlaştırırken Çince çevirilerde daha yalın cümleler kullanılması öneriliyor.

Yingmi Tech şirketi tarafından üretilen akıllı eldivenlerin ne zaman piyasaya sürüleceğine dair herhangi bir bilgiye rastlanmadı ancak eldivenlerin fiyatının uygun olacağı belirtildi. Akıllı eldivenlerin bir çiftinin 200 dolardan daha az bir fiyattan satışa çıkabileceği söylendi.

Son Güncelleme: 02.06.2017 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90