banner102

Karadenizde ilk füze deneme test atışı bugün yapıldı.

Karadeniz üzerinde Türk mühendisleri tarafından yapılan füzelerin ilk test atışı bugün yapıldı.

30 Mayıs 2012 Çarşamba 18:15
Karadenizde ilk füze deneme test atışı bugün yapıldı.
Bölgede hafta başŸında görülen hareketlilik ardından alanda konuçlandırılan füze rampasıdan ilk deneme ve test atışŸlarının başŸarıyla yapıldığŸı bildirildi.

Sinop'ta 1952-92 yılları arasında faaliyet gösteren ABD Radar ܜssü'nün bulunduğŸu bölgeye Milli Savunma BakanlığŸı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na ait Roketsan tarafından 'Füze Test AtışŸ ve Deneme Alanı' yapıldı. Geçen Mart ayında yapımına başŸlanan ve kısa sürede tamamlanan alanda bugün ilk füze atışŸı denemesi gerçekleşŸtirildi. Edinilen bilgiye göre 7 atışŸ yapılacağŸı ancak hava muhalefeti nedeniyle 5 atışŸın yapıldığŸı, 2 atışŸın ise yarına ertelendigi bildirildi. Deneme ve test amaçlı atılan füzelerin 40 kilometre ile 280 kilometre arasında menzile sahip olduğŸu kaydedildi. Bu arada test ve deneme alanı olan bölgeye girişŸ çıkışŸlar 3 saat boyunca yasaklandı.

ܖte yandan, Sahil Güvenlik Bot KomutanlığŸı'da güvenlik amacıyla önümüzdeki 4 gün boyunca balıkçılara denize açılma yasağŸı getirdi. Sinop Valisi Ahmet Cengiz ise konuyla ilgili açıklama yapamayacağŸını belirtti..

 

Dha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90