banner102

SIM kartları değişiyor

Nokia mı, Apple mı? Uzun zamandır devam eden SIM kart savaşının kazananı sonunda belli oldu

02 Haziran 2012 Cumartesi 16:00
SIM kartları değişiyor
Yeni SIM kart standardı nano-SIM'de son karar verildi. Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI) Apple'ın tasarımını seçti. Kaybedenler ise Nokia, Motorola ve RIM oldu.

Apple geçtiğŸimiz yılın Mayıs ayında ETSI'ye daha küçük bir SIM kartının standart olarak kabul edilmesi yönünde bir plan sunmuşŸtu. Darphane hizmetleri ve güvenli kart üretimi alanlarında çalışŸan Münih kökenli Giesecke & Devrient tarafından üretilmesi planlanan kart, Alman şŸirketin web sitesine göre 12,3 x 8,8 x 0,67 mm. ölçülerinde olacak. Bu da yeni standardın micro-SIM'lerden yüzde 40 daha küçük olması anlamına geliyor.

Aylardır süren çekişŸmede Nokia ve işŸ ortakları, micro-SD'ye benzer, ancak yeni bir form önermişŸti. Buna karşŸılık Apple'ın nano-SIM'i çerçevesi daha da inceltilmişŸ bir micro-SIM. ETSI'nin verdiğŸi resmi isimle 4FF olarak anılan kartın genişŸlik ve uzunluğŸunun aynı olması, Nokia tarafından eleşŸtirilmişŸti. Finlandiyalı firmanın uzmanları, bu ölçülerin kartı halihazırdaki micro-SIM yuvalarına yanlışŸ yönde yerleşŸtirilmesine yol açacağŸını öne sürmüşŸlerdi.

Piyasadaki kayda değŸer operatörlerin çoğŸunun desteğŸine sahip olan Apple, standardı belirlemişŸ olmanın verdiğŸi avantajla iPhone 5 içinde yeni kartı kullanacak ve daha da ince bir telefonu piyasaya sürme şŸansını yakalayacak.
Hürriyet

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90