banner102

Sosyal içerik üreticilerine vergi cezası kesilecek!

Sosyal medya fenomenlerine artık IBAN zorunluluğu getirildi. IBAN bildirmeyenlere vergi cezası kesilecek.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
09 Ağustos 2022 Salı 17:37
Sosyal içerik üreticilerine vergi cezası kesilecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 2022 yılı Kurumsal Beklentiler Raporu'nun "Bilişim Teknolojileri Faaliyetleri" bölümünde yer alan bilgilere göre, 12 Ocak'ta Resmi Gazete'de 318 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği yayımlandı.

Tebliğe göre "sosyal içerik üreticileri" ve "mobil cihazlar için uygulama geliştiriciler" 1 Ocak 2022'den itibaren 880 bin TL'ye kadar olan kazançlarında yüzde 15'lik istisnadan yararlanabiliyor. 880 bin TL'yi aşan miktarda ise Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verilmesi gerekiyor.

Raporda yer alan bilgilere göre, mükelleflerin istisnadan faydalanabilmek için Türkiye'de kurulu olan bankalar üzerinden hesap açmaları şart. Aksi takdirde ise içerik üreticilerini vergi cezası bekliyor.

Raporda, istisna belgesi alanlar için istisna ve IBAN bilgilerinin giriş ekranlarının hazırlanacağı belirtildi. Ayrıca IBAN bilgisinin Türkiye Bankalar Birliği’nden doğrulanmasının sağlanacağı da not edildi

Milli Gazete

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90