banner102

Türk Savunma Sanayii'nde bir ilk!

Türk tersaneleri 1.5 milyar dolarlık ihale için yarışıyor

05 Haziran 2012 Salı 15:42
Türk Savunma Sanayii'nde bir ilk!
Milgem programı kapsamında son altı korvetin yapımı için açılan 1.5 milyar dolarlık ihale için Türk tersaneleri yarışŸıyor. Milgem, Türkiye 'nin ilk ulusal savaşŸ gemisi üretme projesi olma özelliğŸini taşŸıyor.

İki büyük Türk tersanesi RMK Makina ve Dearsan, Türkiye'nin milyarlarca dolarlık Milgem programı için son altı korvetin yapımı için birbiriyle yarışŸıyor.

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin gelecek ay toplanarak RMK Makina ile Dearsan A.şž. arasında bir seçim yapması bekleniyor.

Normalde yılda üç kez olağŸan olarak toplanan komitenin üyeri arasında BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay BaşŸkanı Necdet ܖzel ve Savunma Sanayii MüsteşŸarı Murad Bayar yer alıyor.

Milgem programı kapsamında yapılması planlanan sekiz korvetten ilk ikisi askeri tersanelerde inşŸa edilmişŸti.

Komite toplantısında belirlenecek olan özel tersane, geri kalan altı korvetin yapımını 1.5 milyar dolar karşŸılığŸında üstlenecek.

Milgem programı, Türkiye'nin ilk ulusal savaşŸ gemisi üretme projesi. Korvetlerin özelliğŸi, savaşŸ filosu içindeki en küçük savaşŸ gemileri olmaları.

Hürriyet

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90