banner102

Yeni Honda Civic Type-R Yakında!

2012 kasa ynei Honda Civic'in Type-R modeline sahip olacağı kesinleşti. Detaylar yavaş yavaş belirginleşirken, yeni Type-R Honda'nın ilk turbo beslemeli aracı olacak.

07 Ekim 2011 Cuma 22:10
Yeni Honda Civic Type-R Yakında!

Yeni nesil Honda Civic'in duyurulmasının ardından, spor modeli Type-R'ın da detayları belli oldu. Japon modifiye firması Mugen tarafından gelişŸtirilen Honda Civic Type-R, Honda'nın ilk turbo beslemeli motora sahip aracı olacak.

ܖnceki 2.0 litrelik doğŸal havalandırmalı motor yerine, Euro V emisyonlarıyla tam uyumlu turbo beslemeli 2.0 litre motor kullanılacak. Turbo sayesinde düşŸük devirlerde daha yüksek tork sağŸlayan motor ile bir üst vitese daha çabuk geçerek daha verimli bir şŸekilde hızlanacak.

210 beygir olması beklenen motor 6 ileri manuel vitese sahip olacak ve 0'dan 100'e 6.5 saniyede ulaşŸması bekleniyor.

2013'te tanıtılması planlanan yeni Honda Civic Type-R, İngiltere'de yaklaşŸık olarak 23,000 pound'dan satışŸa sunulacak.
 
Shiftdelete.net
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90