banner102
Tefekkür ehli için Abdülhamit'i anlamak hiç de netameli bir mevzu değil. İş bu ki bir lahza tevekkül etsin.. Baskıcıydı, mizacı sertti, adına istibdat dediği bir baskı mengenesinde sıktıkça sıkmıştı toplumu özgürlük adına ne varsa ortadan kaldırmıştı.. Ölümünün üzerinden yaklaşık bir asır geçmiş olmasına rağmen halen en çok tartışılan Türk olma unvanını muhafaza ediyor. Neydi Abdülhamid'i bu kadar unutulmaz kılan? Adı insanlara kızıl sultan olarak kabul  ettirilmeye çalışılan Abdülhamit makus talihine bakınız ki, bunca kudret sahibi olmasına karşın hal edilince hiçbir tepki göstermeden, memleketin asayişini bozmadan çekilmişti köşesine, son isteği dahi yerine getirilmeyip Selanik'e sürülmüştür!

Bilinçaltı fitne ve fesat yuvası olanların elbette ki fikirleri zehirli, kirli ve ayrılıkçı olacaktır söylemesi gerekenler üst akıl tarafından belirlenen kimselerden tarafsız ve gerçekçi birkaç cümle beklemek oldukça yersizdir. Zira onlar gördüğünü değil duyduğunu ve söylemesi gerektiğini yazmakla mükelleftir. Vicdanı prangalanmış, yüreği mezbeleye dönmüşlerden beklediğimiz hüner değildir, dürüstlük bunlar takdiri değil, tenkidi maharet bilirler.

Omuzlarında bir ümmetin vebalini taşırda nasıl kalender kalabilir  bir insan? Bir Ümmet ki dört cihetten saldırı altında. Günümüzde Müslüman coğrafyalarının yaşadığı sıkıntıları görünce daha iyi anlaşılıyor yüz yıl önce muhafaza edilmeye çalışılanın ne olduğu, bugün kaybedip uzaktan baktığımız güç ve akabinde esenlik dün sahip olduğumuz ve korumaya çalıştığımız güç ve esenlik değil mi?

Her taraftan bir ihanetin tezahür ettiği ülkenin yöneticisi sarayında balolar tertip etseydi daha mı iyi yad edilirdi? Dicle kenarında kurdun kaptığı koyundan adl-i ilahinin kendisine hesap soracağına inanır da bir insan nasıl elden bırakır teyakkuzu.. Gözünü Müslüman kanı bürümüş kurtların her cihedden saldırdığı İslam, deryadillikle ve zafiyet içinde temsil edilemezdi. Gönlü mahzun tavrın mağrur olmalı bir İslam halifesinin çağa  ayak uydurmak adına ayaklar altına almadıysa manevi değerleri bu onun eksikliği değil yüz yıl geçse de zihinlerde taze kalacak başarısıdır.

Bugün Filistin, Arakan kısacası zülüm altında inleyen tüm Müslüman coğrafyası bu haldeyse bir parça Abdülhamit'sizlik  yatar bunun altında...

Hoşgörünüz ve diyalogunuz Kudüs'ün elden çıkmasına sebep olduysa şayet bu çağa  ayak uydurma çabalarınız takdir etmem mümkün değil.

Ah Batı!! Taktir  etmemiz gerekeni tenkit ettiriyor ya bize tam da bunun bunalımına yaşıyoruz tüm ruhumuzda. bu nevrofiklik,bu anlam arayışı bundan.ruhumuza uymayan kıyafeti giydirmeye çalışıyorlar bize türlü ayak oyunlarıyla..

 Abdülhamit ulu Hakan,seni arayıp bulan türlü ayak oyunlarının yol verdiği aklım değil Ümmetin acılarına karşı önü alınamaz öfke nöbetlerine duçar olmuş ruhumdur..

Ömür Yaşar Kondel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gizli hayran 2017-11-21 16:30:51

Âlâ..

Avatar
YAŞAR OSMANOĞLU 2017-11-21 11:05:37

TEBRİK EDERİM.

Avatar
Ömür Yaşar Kondel @YAŞAR OSMANOĞLU 2017-11-21 23:13:35

Teşekkür ederim Yaşar abi.

banner90