banner102

Rus Ukrayna savaşı yaklaşık sekiz aya dayandı. Savaşın sonucu ilk başlarda kestirilirken şimdilerde sanki savaş bitecek gibi değil. İlk başlarda savaş Rusya tarafında iken şimdilerde Avrupa ve Amerika desteğiyle Ukrayna savaşı sanki devşirmeye başladı.

Burada ki sorun Rusya bu destek dolayı Ukrayna'daki üstünlüğünü kaybetmeye başladığından şimdilerde kısıtlı nükleer başlık kullanması mümkün olduğu konuşulmakta. Bu düşünce bizlerinde coğrafyasında sıkıntı oluşturacaktır. Şöyle ki Rusya ve Ukrayna ile yakın bölgelerdeyiz. Allah muhafaza böyle bir durum ortaya çıkarsa bizlerinde toprak ayağımızdan çıkmaması mümkün değildir. Bizde böyle bir durumda sıkıntı çekebiliriz. Bundan dolayı Rus Devlet Başkanı Putin inşallah böyle bir tavır sergilemez. Böyle bir durum dünyamızı yorar.

İşin aslında ki asıl sorun ABD'NİN Rusya'ya yakınlaşma emelleri. Böyle bir durumda Rusya doğal bir refleks sergilemekte. Çünkü topraklarına ABD yakınlaşmak da ondan. Tabiki sınırlarına korumak adına kendisini ve topraklarını savunacaktır. Burada şöyle bir sıkıntı var. ABD bizlerinde topraklarına yakınlaşma emelleri sergilemektedir. Bundan dolayı bizlerde sınır ötesine asker yollamaktayız.

Burada ilginç bir durum var. bu savaş başladığından beri bir tahıl muhabbeti medyada işlenmektedir. Neymiş efendim Türkiye arabuluculuğuyla Ukrayna tahıl sevkiyatı yapmaktaymış. Bu muhabbet aylardır devam etmektedir. Bizlerin muhabbeti idarecilerimizin büyük başarısı olarak değerlendirilmekte ve başarı olarak lanse edilmektedir.

Bu muhabbet başladığı zaman ben bir kurumun bölge müdürünün yanındaydım. Müdürüm bu işi büyük başarı olarak değerlendirildiğinde ben acizane bu işte bir tuhaflık var bu sanki Covit 19 gibi normal durmadığını söyledim. Bana sebebini sorduklarında bu iş normal durmuyor dedim.

Tahıl sevkiyatı başladı. Tonlarca tahıl büyük gemilerle taşındı. Bizlerin medyasında büyük başarı diye lanse edilmekteydi. Fakat ben bu işte bir tuhaflık olduğunu ve bu işin altında başka bir iş çıkacak diye sıkıntı yaşamaya devam ediyordum.

Ne oldu sonra ?! Olan şu Putin bu tahıl işinde normal gitmeyen bazı şeylerin olduğunu ve bu tahıldan fakir ülkeler bir tane bile almadığından dolayı koridorunu kapattı. Okudunuz değil mi?! Fakir ülkeler bir tane tahıl alamamış. Tahılların hepsi zengin ülkeler gitmiş.Tuhaf değil mi?! Tahılların hepsi zengi ülkelere gitmiş. Bir tane fakir vatandaş faydalanamamış.

Allah Allah! Hani büyük bir başarıydı?! Bu nasıl bir başarı?! Sadece zenginlerin öncelenmesi. Böyle bir adalet olur mu?!

Covitte öyle. Covit aşılarından dolayı ülke geneli yüzlerce kardeşimiz kalp krizinden dolayı dünyamızdan ayrıldı. Allah Allah ellerini nereye atsalar bir yıkım.

Tahılı dağıtacaksınız adil olacaksınız. Bu tahıldan her insan faydalanmalıdır. Zengin fakir farketmez. İnsansa faydalanmalıdır. Böyle zenginler öncelenmesi tuhaf durmaktadır.

Savaş inşallah durur. Daha ileri gitmez. Dünyamız zaten kaynayan bir kazan. Daha da germenin bir manası yok.

Fakat buradaki sıkıntı silah satıcılarının menfaatleri. Onlar savaşın bitmesini istemezler. Çünkü silah satacaklar ki para kazansınlar. Onlar için savaşın kazananı kaybedeni yoktur. Onlar sadece silah satıp para kazanmak isterler. Bakınız bu savaş adına ABD ve diğer emperyal emel güden ülkeler silah satıp kasalarını doldurmanın peşindeler.

Bundan dolayı derhal savaşı bitirin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90