banner102

İnsanlığı karanlıklardan aydınlığa, dalaletten hidayete ulaştırmak için gelmiş olan yüce dinimiz İslam, insanlar topluluklar, milletler ve halklar  arasındaki  ilişkilere çok önem vermiştir. İnsanların her türlü haklarına  oy hakkına seçme seçilme hakkına insanlık haklarına tecavüzde bulunmayı bizlere yasaklamıştır.

Bu minvalde Ülkemizde genelde bazı sivil toplum kuruluşları, spor siyaset, basın, bürokrasi ve iş dünyasının temsilcileri üyeleri veya bir şekilde teması bulunanlarının en büyük handikaplarından birisi  aralarındaki çekememezlik ,ihtiras ve hırslarıdır Ya benimsin ya toprağın anlayışı başarılı olmanın yolunda en büyük handikaptır.

Ülkenin çağ atlaması gereken birçok alanda geri kalmasının sebebi de bu mantalitedir. İlimde, Sporda, basında, turizmde, ticarette, siyasette, yatırımda. Başkasının olamazsın, başkası başarılı olamaz, o ne anlar, onunla bu işi yapamazsınız, bensiz olmaz, benim ne Kaˆrım olacak, senden adam olmaz, ondan adam olmaz, o şunun adamı, bu onun yalakası, ondan rant elde etti, öbürü bundan çaldı. Kendisinin talip olup da içinde olunamayan her oluşumun başarısız olması ister. Trabzon kazanacakmış, Of kaybedecekmiş, hiç umurlarında değildir . Bunların hepsinin nedeni ‘Bensiz olmaz, ya benimle yada hiç mantığı’.

Bu tiplere sormak lazım: Hani dava adamıydınız, hani ilkeleriniz vardı. Kabahat bende değil mi diyeceksiniz yine. Yanlışı onlar yaptı mı diyeceksiniz. Ama görüyorsunuz ve de göreceksiniz ki çark sizsizde dönüyor ve de dönecek... Siz, başkası düştü mü, ‘Çürük tahtaya basmasaydı.’ Diyorsunuz. Kendiniz düşünce, bastığınız tahtanın çürük olmasından şikayet ediyorsunuz. Ama tahtanın kırıldığını ve yere düştüğünüzü çok geç fark ediyorsunuz. Çünkü bencilliğin önündeki perde yüzünden önünüzü göremiyor ve sonunda meyvesiz bir ağaç olur kuruyup yok olmaktan şikayet ederek etrafa saldırıyor sizi siz yapan değerleri bir bir parçalıyorsunuz.

Unutmayalım. Birileri istediği diye dünya durmaz. Ve sakın; Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamayalım.

2 Cihan Güneşi Evrenin sahibi Allah CC’nin elçisi Hz. Muhammet SAV 63 yaşında vefat etti.

Dünyaya hükmetmiş Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet 49 yaşında.

En büyük ortak özellikleri hep ‘Biz dediler, hiçbiri ben demedi’

İşte büyük sır burada.Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90