banner102

120 yıllık defne ağacı tedavi edildi

Trabzon’un önemli mekânlarından biri olan Atapark’ta bulunan 1890 yılından kalma defne ağacı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından tedavi edildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Şubat 2016 Cumartesi 08:49
120 yıllık defne ağacı tedavi edildi

Adeta yıllara meydan okuyan,  geçen seneler boyunca gerek kar yükü gerekse fırtınalarla önemli ölçüde kırılarak küçülen yaklaşık 120 yıllık ağaca yaşaması için gerekli müdahaleler yapılarak koruma altına alındı.   Yapılan restorasyon çalışmasında gövdesindeki çürük doku kazınarak alınan ağaca hastalık ve zararlılara karşı gerekli dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri yapıldı. Ardından ağaç gövdesine yağmur suyunun girip çürümeyi devam ettirmemesi için özel malzemelerle kaplandı ve defne ağacı koruma altına alındı. Büyükşehir belediyesi ekiplerinin yaşlı defne ağacını kurtarmak için gösterdiği titiz restorasyon çalışması parkı kullanan vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

Son Güncelleme: 27.02.2016 08:52
Anahtar Kelimeler:
AtaparkDefne Ağacı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90