banner102

1960’dan sonra en yoğun kar yağışı

26 Ocak’tan itibaren kar yağışının devam ettiği Trabzon’da dün gece son yılların en yoğun kar yağışı gerçekleşti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Meteoroloji verilerine göre son 57 yılın en yoğun kar yağışı gerçekleşti” derken vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Şubat 2017 Çarşamba 01:44
1960’dan sonra en yoğun kar yağışı
 Trabzon il genelinde aralıksız olarak saatlerce devam eden kar yağışı sonucunda, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre şehir merkezindeki kar kalınlığı 66 cm’ye ulaştı. Bu rakamın Trabzon şehir merkezinde 1960’dan beri ölçülen en yüksek kar kalınlığı olduğu tespit edildi. Kırsal kesimlerde bulunan mahallelerde ise kar kalınlığının 2 metreye kadar ulaştığı görüldü.

ÇIĞ ve HEYELAN

TEHLİKESİ VAR

Kar yağışının bugün (Salı) ve yarın da (Çarşamba) devam etmesi beklenirken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hemşehrilerine önemli uyarılarda bulundu. Kar mücadelesi çalışmalarını sahada denetleyen ve yoğun kar yağışı ile birlikte çığ ve heyelan tehlikelerinin ortaya çıktığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehrimizde son 57 yılın en yoğun kar yağışı gerçekleşti. Hasta, yaşlı ve çocuklarımızın ehemmiyet gerektiren bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamaları büyük önem arz ediyor. Hemşehrilerimden özel araçlarını bir müddet daha kullanmamalarını rica ediyorum. Ayrıca çığ ve heyelan ihtimaline karşı, tehlike arz eden tüm alanlardan uzak durulması, bu tür alanların boşaltılması gerekmektedir. Hemşehrilerimden tüm bu konularda çok daha dikkatli olmalarını özellikle istirham ediyorum” dedi.

265 İŞ MAKİNESİ

ve 750 PERSONEL

Trabzon genelinde sürdürülen kar mücadelesi çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Şu an 265 iş makinesi ve 750 personel ile çalışmalarımızı sürdürtmekteyiz. Gerek şehir merkezi ve ilçe merkezlerinde temizlik ve ana arterlerin ulaşıma açılması çalışmaları, gerekse mahallelerimize yeniden ulaşımın sağlanması noktasında çalışlarımız 24 saat esasına dayalı olarak sürdürülüyor. Ana arterler ve kamusal alanları birinci önceliğimiz durumundadır. Hastası olan, mahsur kalan, afet yaşayan olduğunda, bizlere, 122’ye ulaşıldığında anında gerekli çalışmaları yapıyoruz.”

Son Güncelleme: 01.02.2017 01:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M muratoğlu 2017-02-01 11:55:27

Nerde çalışıyo bu makineler iki gündür of merkez mahallesinde yol kapalı

Avatar
Bayram kolcu 2017-02-02 03:20:39

Ben mahsur kaldım kapıda 1 metrenin üzerinde kar var ve bunu muhtardan biliyor sağolsun muhtarımiz bi mahallenin yolunu açmadı köy değil burası eskipazar

banner90