banner102

2019 Yaş Çay Fiyatı Belli Oldu

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, çay üreticilerilerinin merakla beklediği yaş çay kilo fiyatını açıkladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Mayıs 2019 Perşembe 15:40
2019 Yaş Çay Fiyatı Belli Oldu

2019 Yaş Çay Kilo Fiyatı Açıklandı2019 yılı yaş çay toplama sezonunun açılmasıyla yaklaşık 200 bin üretici ile 1 milyondan fazla vatandaşın merakla beklediği yaş çay kilo fiyatını Rize'ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli açıkladı. Bakan Pakdemirli yaş çay kilo fiyatının destekleme bedeliyle beraber 3,03 TL olduğunu söyledi.

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını hemşehrilerine ileterek başlayan Bakan Pakdemirli, ÇAYKUR'da düzenlenen yaş çay fiyat açıklama toplantısında 2019 yılı yaş çay sezonunun tüm üreticilere hayırlı olmasını dileyerek 2019 yılı yaş çay kilo fiyatının  2 lira 90 kuruş ve 13 kuruş desteklemeyle birlikte 3,03 TL olarak belirlendiğini kaydetti.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında ilk olarak bakanlığının Rize’de ve bölgede yaptığı yatırımları sıralayan Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye dışında 30 tane daha ülkede çay üretildiğini hatırlattı. “Dünyanın en güzel çayını biz üretiyoruz” diyen Bakan Pakdemirli, ÇAYKUR’un bir devlet kuruluşu olmasına rağmen büyük bir ticari marka olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli, ÇAYKUR’un kendini modernize etmesi yeni atılımlar yapması gerektiğini belirterek “ÇAYKUR’un finansal performansı bölge ekonomisi için de son derece önemli. ÇAYKUR, 2018 yılında 732 bin ton yaş çay alımı yaptı, müstahsile de 1 milyar 768 milyon lira da peşin ödemede bulundu. 2018 yılında da üretim olarak 134 bin ton kuru çay üretti. 105 bin ton satış yaparak 2018 yılını kapatmış oldu” ifadelerini kullandı. 

Kimseye haber vermeden geçen günlerde Rize’ye gelerek çay bahçelerini incelediğini belirten Pakdemirli, yaşlı çay bahçelerinin artık yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Pakdemirli, yaş çay taban fiyatını açıklayarak “Cumhurbaşkanımız bizim düşündüğümüzün de biraz daha ötesinde bir çay fiyatı açıklamamızı istedi. Yaş çay taban fiyatını inşallah bu sene 2,90 TL olarak belirledik. 13 kuruş destekleme ile 3 TL 03 Kuruş olarak belirledik” dedi. 

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcıları, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Rize Eski Milletvekili Hikmet Ayar, Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ve diğer yetkililer katıldı.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, yaş çay fiyatına hububat ve arpaya verilen yüzde 33 desteğin verilmesi gerektiğini kaydetmiş ve yaş çay kilo fiyatının desteklerle birlikte 3 lira 25 kuruş olmasını talep ettiklerini söylemişti.

Öte yandan 2018 yılı yaş çay kilo fiyatı 2,32 TL ve 13 kuruş desteklemeyle birlikte 2,45 TL idi.

Kaynak: Olay53

Son Güncelleme: 16.05.2019 15:45
Anahtar Kelimeler:
ÇayYaş Çay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90