banner102

250 bin şehit için 250 bin fidan

Anadolu Gençlik Derneği Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebeti ile ülke genelinde başlattığı fidan dikimi çalışmasına gençlerin ilgisi yüksek oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Nisan 2017 Pazartesi 05:04
250 bin şehit için 250 bin fidan

AGD Orta Okullar Komisyonu tarafından organize edilen çalışma ile Trabzon'da yapılan fidan dikimi etkinliğine ilçelerden çok sayıda genç katıldı.

“250 Bin Şehidimiz İçin 250 Bin Fidan” sloganıyla yola çıkarak ilk fidanları toprakla buluşturan AGD’li gençler, Çanakkale'de dini, vatanı ve namusu için mücadele eden dedeleri adına fidanları diktiler.

Trabzon'da yapılan fidan dikimi etkinliğinde konuşma yapan AGD Trabzon İl Başkanı Abdurrahman Şimşek, "Ümmetin topyekûn omuz omuza savaştığı ve direnen son kalesi konumundaki bu toprakların müdafaası için Çanakkale cephesinde şehitlik makamına erişen 250 bin şehidimizi rahmetle yâd ediyoruz. Bizler Anadolu Gençlik olarak; evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan gençler yetiştirmenin gayreti içindeyiz."dedi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ!

AGD Trabzon Ortaokullar Komisyon Başkanı Muhammed Miraç Sarıoğlu'da yaptığı konuşmada Çanakkale Şehitlerini yeni neslimize hatırlatarak unutturulmaması için gayret göstereceklerini söyledi. Sarıoğlu , "AGD mensupları olarak Çanakkale Zaferi’nin toplumun hafızasından silinmemesi için her yıl anma ve anlama etkinlikleri düzenliyoruz.  Bu etkinlikler kapsamında fidan dikimleri yapıyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in bir hadisinde aktarılan “Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı toprağına kavuştur” sözünü dikkate alarak fidanlar dikiyoruz. Bu bağlamda Efendimiz (sav)’in sözünü destur edinerek yola çıktık ve çevre duyarlılığı ile tarih bilincini ön plana çıkaracak “250 Bin Şehidimiz İçin 250 Bin Fidan” etkinliği gerçekleştiriyoruz.Türkiye’de bir ilk olan bu çalışmaya Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar Komisyonu olarak gençlerimizin hem 250 bin şehit dedesini anmasına hem de fidan dikmesine vesile oluyoruz. ” ifadelerini kullandı.





Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 10.04.2017 06:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90