banner102

Anne sütü sevgiyle besler

KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahittin Kahveci tarafından, Ortahisar Belediyesi Konferans Salonunda, TÜBİTAK destekli “Anne Sütü Sevgiyle Besler” konulu sunum yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Mayıs 2016 Salı 14:47
Anne sütü sevgiyle besler

Anne sütünün önemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan ve proje danışmanlığını Prof. Dr. Bahittin Kahveci, proje yürütücülüğünü ise aynı fakülte öğrencisi Melek Cinemre’nin yaptığı etkinliğe annelerin ilgisi yoğundu

KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahittin Kahveci sunumda yaptığı açıklamada; “Sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için üç önemli gereklilik söz konusudur. Bunlar, dengeli beslenme, hareketli yaşam ve stresle mücadeledir. Bunlardan birincisi olan dengeli beslenme bebeklikten başlar. Bunun için anne sütünün önemi konusunda toplumlar zaman zaman bilgilendirilerek bu konunun önemi hususunda farkındalık çalışması yapılmalıdır.

Dünya Sağlık Örgütü bu konuda ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesini ve 6’aydan sonra iki yaşına kadar anne sütü ve ek besinlerle bebeklerin beslenmesi gerektiğini önermiştir. Buna rağmen dünyada her sene 1 milyondan fazla bebek ilk 6 ay anne sütü almadığından öldüğü belirlenmiştir. Yine yapılan çalışmalar ilk 1 ay sadece 10 bebekten 3 tanesinin anne sütü ile beslendiğini göstermiştir.

Bütün bunlar anne sütü konusunda ne kadar çalışılması gerektiğini ve farkındalık oluştulmasının ne derece önemli olduğunu ortaya koymaktadır. İşte bu nedenle biz de bu çalışma ile farkındalık oluşturmak içi yola çıktık. Çünkü annenin bebeğine vereceği en önemli hediye anne sütüdür. Annenin yüzü bebeğin aynasıdır ve anne sevgi ile besler”. Dedi.

Proje Danışmanı Prof. Dr. Bahittin Kahveci
, yaptıkları çalışmaya verdikleri destek için TÜBİTAK’a, KTÜ’ye, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığı’na, etkinliğe katılanlara ve basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etti. Etkinlik proje yürütücüsü KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3.Sınıf Öğrencisi Melek Çinemre’nin sunumu ile sona erdi.

Son Güncelleme: 17.05.2016 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90