banner102

Çaykur’a Alınacak İşçi Kuraları Of'ta Çekildi

Çaykur'un çeşitli illerdeki fabrikalarında çalışacak 3 bin 500 kişi için kura çekimleri başladı. Dün Rize'de yapılan kurada 2 bin 375 kişi çekilen kura sonrası iş sahibi oldu. Bugün ise Of Kapalı Spor Salonunda 8 fabrikaya alınacak 528 işçi için kura çekimi yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Mayıs 2015 Perşembe 00:42
ÇAYKUR’un Trabzon’daki 8 fabrikasında işe alınacak 528 mevsimlik işçi için, başvuru yapan 4 bin 758 kişi arasından kura çekildi. İşçi adaylarının yoğun ilgi gösterdiği kura çekimi için gelenler Of Kapalı Spor Salonunun tamamını doldurdular.

Of Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş ile Turgay Turna ve binlerce kişi katıldı. Salonun dolması üzerine kapatılan kapılar kısa süre sonra yeniden açılınca işçi adayları içeriye hücum etti. Koridorlarda ve merdivenlerde uzun kuyruklar oluşturan işçi adaylarının yoğunluğu üzerine kapılar yeniden kapatıldı. Dışarıda kalanlar telefonla içeridekilerden bilgi almaya çalıştı. Of Noteri Abdullah Tolkun tarafından gerçekleştirilen kura çekiminde talihli numara sahipleri sevinç gösterilerinde bulundu.

Kura çekimleri sonrası bazı işçi adayları söylenmeyen numaralar olduğunu iddia ederek tepki gösterdi.

Çaykur’a alınacak işçiler için diğer kura çekimleri 7 Mayıs’da Artvin Arhavi, 8 Mayıs’ta da Giresun’un Tirebolu İlçesi’nde gerçekleştirilecek.

İŞ BAŞVURUSUNA 26031 KİŞİ BAŞVURDU
Mevsimlik iş için Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki İşkur İl Müdürlüklerine 10 gün içinde 26 bin 31 kişi başvuru yaptı. 2 bin 375 kişinin işe alınacağı Rize’de başvuru sayısı 16 bin 100, 783 kişinin işe alınacağı Trabzon’da ise 5 bin 192 oldu. 276 kişinin işe alınacağı Artvin’de 3 bin 3, 66 kişinin işe alınacağı Giresun’da da ise bin 736 kişi başvuru yaptı. ÇAYKUR’un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarında çalışacak 3 bin 500 işçinin 2 bin 370’i en az ilkokul mezunu ve erkek olacak, bu işçiler yaş çay yükleme ve boşaltmada çalışacak. İşçilerden 600’ü meslek ve teknik lise ile yüksek okul mezunu, 180’i mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi, 350’si de çay eksperi olacak.

 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 07.05.2015 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90