banner102

Çaykur'dan 44 bin ton çay alımı

2013 yılı yaş çay alım sezonu boyunca şu ana kadar 44 bin 500 ton yaş çay alındı.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 19:15
Çaykur'dan 44 bin ton çay alımı

 Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2013 yılı yaş çay alım sezonu boyunca şu ana kadar 44 bin 500 ton yaş çay aldıklarını ve en huzurlu çay kampanyasını yaşadıklarını söyledi. 

 
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu düzenlediği basın açıklamasında yaş çay alım sezonunu değerlendirdi. Sütlüoğlu, kampanya boyunca şuana kadar 44 bin 500 ton yaş çay alındığını belirterek, “27 Nisan tarihinden bu yana toplamda 44 bin 500 ton yaş çay yaprağı aldık. Günde 7 bin ton olarak alımlarımız hızla devam ediyor. Tüm fabrikalarımız faal durumdadır. Kampanya öncesi sıkıntılı bir süreç yaşadık. Ancak bu yıl uygulamaya koyduğumuz randevulu alım sisteminin de etkisi ile çok huzurlu bir çay kampanyası yaşıyoruz” dedi.
 
Nisan ayı içerisinde 26.5 ton yaş çay aldıklarını belirten Sütlüoğlu bunun karşılığı olan 43 bin 282 TL’nin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını kaydetti. Sütlüoğlu, taze ürün desteği kapsamında 2 bin 614 ton ton çay alındığını hatırlatarak “Bunun karşılığı olarak üreticimize 337 bin TL destek ödemesi yapılacak. Bu kalite çaydan özel bir çay üreterek yüksek bir fiyatla piyasaya sunacağız” diye konuştu.
 
Sütlüoğlu yaptığı açıklamasında, isteyen üreticilerin Çaykur’a sattıkları yaş çayların karşılığının bir bölümünü kuru çay olarak alabileceklerinin de altını çizdi.
 
Sütlüoğlu, resmi olarak grevin devam ettiğini ancak fiili olarak fabrikalarda grev olmadığını vurgulayarak “Fabrikalarda ‘bu iş yerinde grev vardır’ afişleri asılı. Ancak onun altına ‘greve katılan işçi yoktur’ şeklinde de afiş asmak gerekiyor. Hiçbir işçimiz bu greve destek vermemiştir. Sendika grev kararı ile harakiri yapmıştır. Aldığı kararın altında kalmıştır” şeklinde konuştu.

Haber61

Son Güncelleme: 13.05.2013 19:20
Anahtar Kelimeler:
çaykurImdat Sütlüoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90