banner102

Ceza Yemeden Geçmek Zor!

Ordu-Trabzon karayolundaki kameralı hız sistemi, sürücülerin tepkisini çekiyor. 90 kilometre hıza izin verilen yollarda daha düşük hızla geçildiği halde ceza yazıldığını iddia eden sürücüler, bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Aralık 2015 Salı 07:54
Ceza Yemeden Geçmek Zor!

 Samsun’un Terme ilçesinde yöresel ekmek satışı yapan Onur Topal (53) isimli esnaf, ekmek almaya gittiği Trabzon’dan 7 ceza birden gelince isyan etti. Söz konusu kamera sisteminin yanlışlığına tepki gösteren Topal, Ordu Valisi'ni, Belediye Başkanı'nı ve Trafik Müdürü'nü mahkemeye vereceğini söyledi.


Kendisinin ayda 4 ya da 5 defa bu yolu kullanarak ekmek almak için Trabzon’a gittiğini belirten Topal, şunları kaydetti: “Ya bu nasıl bir iş böyle kazandığımızı Ordu Belediyesi'ne mi yedireceğiz? Bu uygulama nasıl bir uygulama, hız sınırı kontrolü yapacağız diye milleti canından bezdirmeniz mi gerekiyor? Uyarı levhasında 90 yazıyor ben 83 km hızla girmişim ceza gelmiş. Ünye, Fatsa, Perşembe, Ordu yol üzerinde ne kadar kamera varsa hepsi ceza yazmış. Şimdi bunlara itiraz etmek için her ilçenin mahkemesine ayrı ayrı başvurmamız gerekiyor. O yolu kullanan her arkadaşıma 10 gün sonra arkasından ceza geliyor. Bunlar hep çoluk çocuğumuzun rızkı. Kim bu uygulamayı koyduysa bizim rızkımızı çalıyor. 1 Kasım seçimlerinden sonra uygulama başladı her zaman kullandığım yol kurallara da dikkat etmeme rağmen ceza yağdı başıma, nerede nasıl gideceğimizi bilmiyoruz. Kim cevap verecek bize, trafik polisine soruyorum o da cevap veremiyor. Ne olacak bizim halimiz? Hakkımı arayacağım ve sonra da Ordu Valisi'nden, Belediye Başkanı'ndan ve emniyetten şikayetçi olacağım.”

UYGULAMA ŞEFFAF OLSUN

Ayrıca Topal, bu yolu kullanan esnafın bağlı olduğu şoförler odası, ticaret odası ve esnaf odaları gibi kuruluşların bu uygulamanın daha şeffaf olmasını sağlamaları adına bir çalışma yapmalarını istedi. Topal, "Ben her oda ve esnaf kuruluşuna bir mektup göndererek şikayetimi dile getireceğim, esnaf olarak onlardan da destek istediğimizi belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Haberler.com

Son Güncelleme: 22.12.2015 18:42
Anahtar Kelimeler:
Onur Topal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deniz CAYAN 2015-12-24 09:21:37

Hırsızlık da sınır tanımayanların yeni yöntemi.!!

banner90