banner102

Fındık Fiyatı 10 TL'ye Kadar Geriledi

Trabzon’da son günlerde piyasalara okul sezonu ve Kurban Bayramı öncesi yoğun şekilde fındık girmesi fındığın fiyatını düşürdü.

11 Eylül 2015 Cuma 20:33
Fındık Fiyatı 10 TL'ye Kadar Geriledi
Trabzon'da son günlerde piyasalara okul sezonu ve Kurban Bayramı öncesi yoğun şekilde fındık girmesi fındığın fiyatını düşürdü.

Sezon başı tüccara kilosu 12 TL'den sattığı kabuklu fındığı üreticiler bugünlerde 10 TL 65 Kuruş'a satarken, fiyatın Kurban Bayramı'na kadar daha da düşeceği belirtiliyor.

Trabzon'daki fındık tüccarlarından Celil Karabina, özellikle son 15 gün piyasaya yoğun şekilde fındık girdisinin olduğunu ifade ederek, "Şu an yoğun bir şekilde fındık geliyor. Özellikle son 15 gündür bu durum arttı. Bunda okulların açılacak olması ve yaklaşan Kurban Bayramı'nın etkili olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden fiyatlar 12 TL'den 10.050 TL, 10.060 TL kadar düştü. Bu yoğunluk devam ederse daha da aşağıya düşecek. Kurban Bayramı'na kadar fındık muhtemelen düşüşte olacak artmayacak. Bu durum birazda arz talep işi. Sezon 12 TL'den açıldı. Sonra geriye doğru geldi. Fındığın yoğun gelmesi emanet verilmesi fındığın fiyatını düşürdü" dedi.

KAVRULMUŞ FINDIĞIN KİLOSU 60 TL

Hediyelik fındık satışı yapan kuruyemişçilerden Mesut Yıldız ise geçen sezon kilosunu 70 TL'den sattıkları kavrulmuş hediyelik fındığı bu yıl 60 TL'den sattıklarını ifade ederek "Fındıkta son zamanlardaki düşüşle beraber kilosunu 60 TL satıyoruz. Daha önce 70 TL'den satıyorduk. Bugün fiyatlarda bir gevşeme var. ancak ne olursa olsun bu sezon fiyatlar 50 TL'den aşağıya düşeceğini tahmin etmiyorum. 1 ay 1 buçuk ay sonra yani gurbetçilerin gitmesiyle birlikte fındık fiyatları oturur. Geçen sene pahalı olduğundan dolayı iç piyasada satışlarımız çok düşük oldu. Fiyat uygun olduğu zaman vatandaşın cebine hitap etiğiniz zaman satışımız artıyor. İç piyasada daha çok hediyelik olarak tüketiliyor" diye konuştu. - haberler.com

Son Güncelleme: 11.09.2015 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90