banner102

Kaçak Hafriyata Geçit Yok

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediye tarafından belirlenen alanlar dışına hafriyat dökülmesine ve yetkilendirilmeyen kamyonların hafriyat taşımacılığı yapmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Nisan 2019 Salı 14:18
Kaçak Hafriyata Geçit Yok

Trabzon’da; hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının denetim ve idari yaptırımda bulunma yetkisinin Büyükşehir Belediyesinde olduğunu anımsatan Başkan Zorluoğlu, “Bu kapsamda hafriyat atıklarının depolama sahalarına taşınmasında kullanılan ve ‘araç takip sistemi’ takılı kamyonların, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairemizin kullandığı Hafriyat Yazılım Sistemine entegre edilmesini sağlıyoruz. Böylece hangi kamyon nereye hafriyat dökmüş rahatlıkla takip edebiliyoruz. İlimiz genelinde hafriyat taşımacılığı yapan 406 kamyon bu sisteme dâhil edilmiştir. Sistemde yer almayan kamyonların şehrimizde hafriyat taşımacılığı yapması suçtur. Kurallara uymayanlara ciddi idari cezalar tatbik edilecektir” dedi. 

Trabzon genelinde ilgili görevlilerin konunun takipçisi olacağını da kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Taşkın riski ve çevre kirliliği oluşturan dere yataklarına, su havzalarına, tapulu arazilere ve hazine arazilerine; kaçak ve izinsiz olarak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının dökülmesine izin vermeyeceğiz. Sistemimize entegre olmayan, ilgili belgeleri bulundurmayan ve depolama sahaları dışında herhangi bir yere kaçak veya izinsiz hafriyat atığı boşalttığı tespit edilen araç ve firma sahiplerine 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince yaptırım uygulanmaktadır. Şehrimizde heyelan riski ve çevre kirliliğinin önlenmesi, insanlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması için bu uygulamamızı hiçbir şekilde taviz vermeden sürdüreceğiz.”

Son Güncelleme: 30.04.2019 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90