banner102

KANCA’DA KUTLU DOĞUM KONFERANSI

Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünde, Sürmene Müftülüğü Murakıbı Seyfettin Bektaş’ın konuşmacı olarak katıldıkları “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu, Kutlu Doğum Konferansı düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Nisan 2015 Pazartesi 22:48
KANCA’DA KUTLU DOĞUM KONFERANSI
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Sürmene Müftülüğü İmam Hatibi Hasan Tahsin Altıntaş tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Programın sunuculuğu Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Orhan Nazım Aksu tarafından yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığımızca Kutlu Doğum haftası ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından açılış konuşması yapıldı. MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı konuşmasında; “Değerli Misafirler, bugün Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizi (S.A.V.) anmak üzere burada bulunmaktayız. Bizler bugün, insanlık tarihini derinden etkilemiş, mesajlarıyla ve hayatıyla insanlığın aydınlanmasına ve olgunlaşmasına Allah’ın elçisi Peygamber efendimizin dünyamızı teşriflerinin 1444’üncü yılını idrâk ediyoruz. Bu vesileyle, doğumunu kutladığımız Peygamber efendimizi muhabbet ve ta’zimle yâdediyor,  sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki bu etkinlikler, toplumumuzda, Peygamberimizin yüce kişiliğinin, örnek hayatının ve aydınlatıcı rehberliğinin doğru bir şekilde anlaşılmasına; Onun öncülüğünü yaptığı ve hepimize tavsiye ettiği huzur ve sevgi ikliminin oluşmasına çok anlamlı katkılarda bulunacaktır. O, sadece içinden çıktığı toplumun insanlarına ilettiği ve bugün bizler için de geçerli bulunan mesajlarıyla değil, aynı zamanda örnek kişiliği ve hakikate şahitlik yapan hayatıyla da, her zaman olduğu gibi bugün de, gelecekte de dünyamızı aydınlatmaya devam edecektir. Peygamberimizin (S.A.V.) Veda Hutbesi’nde yaptığı tembih, tavsiye ve uyarıları hep akılda tutmalıyız. Bütün bir İslam dünyası ve Müslümanlar olarak onlarla ne kadar uyum içinde olduğumuzu sorgulamalıyız.” Dedi. MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı; “Sözlerime son verirken Kutlu Doğum Haftamızın Peygamber Efendimizin mesajlarının doğru bir şekilde anlaşılıp kavranması, hemen her boyutuyla içselleştirilmesi konusunda bizlere yeni kapılar açmasını temenni ediyor, hepinizi muhabbetle selamlıyor ve Allah’a (C.C.) emanet ediyorum” dedi.

Sürmene Müftülüğü Murakıbı Seyfettin Bektaş sunumunda; “Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ülkemiz genelinde devam ediyor. Türkiye’nin farklı illerinde ve yurt dışında “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasıyla düzenlenen etkinliklerde, birlikte yaşama ahlakı üzerinde duruluyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen konferans ve sempozyumlarda Hz. Peygamberin (S.A.V.) birlikte yaşama ahlakına verdiği önem anlatılmakta. Toplumsal huzurumuzun yolu birlikte yaşama ahlakını yaygınlaştırmakla mümkün olabilecektir.”dedi. Gençlere ve özellikle Üniversite gençliğine tavsiyelerde bulunan Sürmene Müftülüğü Murakıbı Seyfettin Bektaş, “Gençler rehber olarak Kâinatın Efendisi Hz. Peygamberimizi (S.A.V.) örnek alalım. Gençliğimizin kıymetini bilelim, gençken yapılan ibadetlerin çok daha faziletli olduğunun idrakinde hareket edelim. Peygamberimiz (S.A.V.) sadece bir gül peygamberi ve sevgi peygamberi değil, aynı zamanda bir adalet ve özgürlük Peygamberi, rahmet ve hikmet peygamberidir. Kutlu Doğum Haftası Programları O’nun (S.A.V.) âlemlere rahmet olarak gönderildiğini bütün insanlığa duyurmak için düzenlenmektedir. Hz. Peygamberin (S.A.V.) yeryüzüne getirdiği hak, adalet, barış, ahlak ve hukuk anlayışını yeniden ihya etmeye ihtiyacımız var.”dedi. Bektaş hareket ve davranışlarımızda gençler olarak Hz. Muhammed’i (S.A.V.) rehber ve örnek alalım. Çünkü O (S.A.V.) tüm kâinat için olduğu gibi, gençler için de en güzel rehberdir. Hep affedici olmuştur. Güven insanı olmuştur. Çok merhametlidir.”dedi. Sürmene Müftülüğü Murakıbı Seyfettin Bektaş, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile etkinlik düzenleyen MYO Müdürü başta olmak üzere MYO Yönetimine ve programa katılan vatandaşlara, akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti.

Programda Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Kahveci tarafından, Sürmene Müftülüğü Murakıbı Seyfettin Bektaş’a plaket verildi. Program sonunda Sürmene Müftülüğü tarafından etkinliğe katılanlara, gül ve kitap hediye edildi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 27.04.2015 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90