banner102

Kanca’dan 50.Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunun da kurucuları olan Dövme ve El Aletleri sektörünün lider kuruluşu KANCA AŞ, 50.Kuruluş yılını çalışanları ve aileleri ile birlikte Cumhuriyet köyünde gerçekleştirdiği piknik ve konser organizasyonunda kutladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Haziran 2016 Cumartesi 03:07
Kanca’dan 50.Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları
 1500 kişinin katıldığı KANCA 50. kuruluş yılı kutlaması pikniğinde Kanca A.Ş. Genel Müdürü Alper KANCA; "Merhum babam Abdullah KANCA 50 yıl önce 5 kişi ile bir atölyede üretim hayatına başlamıştı. Bu günlere gelmek için o kadar çok çalıştı ki çocukluğumda akşamları kendisini gördüğümü çok az hatırlıyorum. Babam sabah erken çıkardı, akşam geç gelirdi, inanılmaz bir çalışma temposu vardı. Babam bütün ömrünü çalışmaya vermiş bir insandır. Geri dönüp bakınca eğer o ve çalışma arkadaşları zamanında o kadar çabalamış olmasalardı, bugün bu şartları yaşamamız mümkün değildi. Bugün 5 kıta 135 ülkede birçok otomobilde hayati öneme sahip dövme çelik parçalarımız araçları hareket ettirirken, kuruluşumuzun ana ürünleri el aletleri de 5 farklı kıtada, 50 ülkeye ihraç edilmektedir. Bu başarı ve gurur aslında 50 yıldır şirketimizde emek veren herkese aittir." dedi.

50. Yıl pastasının kesilmesinden sonra Kanca çalışanları ve aileleri Cimilli İbo'nun verdiği konserde kemençe eşliğinde horon ile doyasıya eğlendi. Cimilli İbo sadece türküleri ile değil, esprileri ve anlattığı hikâyeler ile dinleyicileri mutlu etti,  kahkahaya boğdu. Kanca çalışanlarının 50. Yıl kutlamaları için kurduğu folklor ekibi ülkemizin farklı yörelerinden halk oyunları gösterisi yaparak bu güne ayrı bir güzellik kattı. Her biri Türkiye'nin farklı yerinden gelen Halk Oyunları ekibi bu tören için 6 aydır mesai sonrası çalışarak hazırlandı.

Uzun zamandır bu etkinliği bekleyen KANCA çalışanları için en heyecan verici şeylerden birisi de hediye çekilişi oldu. Ütüden tencere takımına, fırından buzdolabına uzanan çeşitlilikte 50 değerli hediye, çekiliş ile 50 Kanca çalışanının oldu. Çekilişte hediye kazanan yeni evlilerin, eşyalarını değiştirmek isteyenlerin sevinci görülmeye değerdi.

Abdullah KANCA’nın Sürmene kökenli olmasını hatırlatmak amaçlı olarak tüm çalışanların eşlerine Sürmene'ye özel bıçak takımı hediye verilerek, bu başarıda eşlerin ne denli önemli olduğu vurgulandı. Çalışanların eşlerinin mutluluğu etkinliğin en güzel anlarından biri idi. Son olarak 25 ila 45 yıl arası kıdeme sahip 50 kişiden 25 mavi yakalı çalışana verilen ve sadece bu gün için dövme çelikten üretilmiş olan plaket ile Kancanın uzun yıllardır emektarlığını yapan çalışanları onurlandırıldı. Diğer 25 çalışan ise daha önce yapılan başka bir organizasyonumuzda ödüllendirilmişti. Sabahtan akşam saatlerine kadar süren programda çocuklar unutulmadı ve her an onlar için de oyunlar düzenlendi.

Türkiye'nin ilk el aletleri üreticisi ve lider dövme parçaları imalatçısı olan KANCA AŞ'nin çalışanlarına yönelik 50. yıl kutlama pikniği sona erdi. Ancak Kanca A.Ş.’nin gerek kültürel gereksel sanatsal başka kutlama faaliyetleri yılsonuna kadar devam edecek.

Kısa tarihçe;

Kanca, 1966 da başladığı el aletleri üretimi ile konusunda Türkiye'nin ilk üretici olması yanında, Türkiye'nin ilk el aletleri ihracatçısı ve yine ilk AR-GE merkezine sahip el aletleri üretici kimliklerini de taşımaktadır.

1966 da Trabzon, Sürmene de başlayan el aletleri imalatı, daha sonra İstanbul, Topkapı da küçük bir atölye de devam etmiştir. Müşterilerinden gördüğü yoğun ilgi ve teveccüh üzerine 1970 li yıllarda 12,000 m2 kapalı alana sahip Güneşli tesislerine taşınan Kanca, 2004 senesinde Kocaeli -İstanbul sınırında yer alan Taysad (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) Organize Sanayi Bölgesindeki, 55.000 m2 si açık, 25.000 m2 si kapalı olan yeni fabrikasına taşınmıştır.

1980 li senelerde Türkiye'de otomotiv sektörünün gelişimine paralel olarak dünyanın en prestijli araçlarının da yer aldığı geniş bir müşteri portföyüne dövme parça tedariki yapmaktadır. Kanca'nın ürettiği dövme emniyet parçaları dünyanın dört bir yanında sürücüleri hayata bağlamaktadır. Dövme parçaları, taşıt araçlarında; motor, aktarma organları, ateşleme sistemleri, aks ve süspansiyon sistemleri, direksiyon ve sürüş takımları gibi geniş bir alanda kullanılmaktadır. Otomotiv sektörünün katı kalite standartları,yüksek beklentileri ve müşterilerin teknik şartnameleri bizi sektörümüzdeki rakiplerimizden bir adım öne geçirmektedir.

80 li yıllarda Tofaş, Mercedes, İveco, Ford ve Renault gibi ana sanayi firmaları müşteri portföyünde yer alırken, bugün VW Group, BMW, Toyota, TRW, Delphi, Bosch, Scania gibi bir çok dünya markası, emniyet parçalarında Kanca kalitesine güvenmektedir. 

Otomotiv ve el aletleri yanında demiryolları, denizyolları, ağır iş makinaları, savunma sanayi... vs sektörlere de dövme parça üretimi yapmamız nedeniyle geniş bir sertifika portföyüne sahibiz.

El aletleri için kullandığımız ISO 9001 ve TUV sertifikaları yanında ISO 16949 otomotiv, ISO 14001 çevre, HPQ demiryolları ve denizcilik sektörüne yönelik de 7 farklı sertifikaya sahibiz

Son Güncelleme: 04.06.2016 03:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90