banner102

MYO Öğrencilerine Gemilerde Çalışma Fırsatı

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği BölümüGemi İşlemleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersan BAŞAR tarafından, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Gemilerde Elektrik, Elektroteknik Zabiti, Fitter veya Makine Tayfası” olarak çalışma şartları konulu sunum yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Mart 2016 Perşembe 13:30
MYO Öğrencilerine Gemilerde Çalışma Fırsatı

MYO öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sunumda Doç. Dr. Ersan BAŞAR, Gemilerde Elektrik, Elektroteknik Zabiti, Fitter veya Makine Tayfası olarak Çalışmak isteyenler İçin Yeni Bir Meslek olduğuna vurgu yapıldı.

KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ile YASA (Yalçın Sabancı) Denizcilik arasında 6 yıldır yürütmekte olduğu Meslek Yüksekokulu mezunlarının denizciliğe kazandırılması projesinin devam ettiğini belirten Doç. Dr. Ersan BAŞAR, bu kapsamında Makine, Mekatronik, Elektrik, Elektronik, Gemi İnşaatı, Metal işleri bölümlerinden mezun olup, denizci olmak isteyenlerin, KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünde STCW eğitimleri alarak, belgelendirilerek denizcilik eğitimlerine tabi tutulduklarını ifade etti. BAŞAR, bu güne kadar KTÜ Meslek Yüksekokullarından mezun 51 kişinin filoya kazandırıldığını, piyasa şartlarında dolgun ücretle iş imkanına sahip olduklarını söyledi. Proje Kapsamında Haziran 2016 dönemi için yeni adaylar alınacağını ifade eden Doç. Dr. Ersan BAŞAR, Meslek Yüksekokullarının Elektrik Elektronik bölümlerinden mezun olanların Elektrik Zabitliği, Mekatronik bölümlerinden mezun olanların Elektroteknik Zabitliği, Gemi İnşaatı, Kaynak bölümlerinden mezun olanlar Fitter, Makine ve Metal bölümlerinden mezun olanların ise Makine Tayfası için başvuru yapabileceğini söyledi.

Gemilerde 6-9 aylık kontratlar yapıldığını, eğitimlerini tamamlayanların ilk kontratı stajter olarak yaptıklarını ve stajyer ücretlerinin de piyasaya göre iyi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ersan BAŞAR, staj sonrasında başarılı olanların istemeleri halinde sonrasında YASA ile kontrat imzalayabileceklerini ve zorunlu hizmetin bulunmadığını ifade etti.

Gemilerde Makine Tayfası olarak çalışmak isteyenlerin ise eğitimleri tamamladıktan sonra direkt işe başlayabileceklerini ve tayfa sınıfı gemi adamı olacaklarını belirten BAŞAR, YASA ile çalışmak isteyenlere şirketin Amerikan vizesi aldığını, vize alamayan adayların YASA’da çalışmayacaklarını, vize işlemlerini ve masraflarını şirketin yürüttüğünü belirtti. Doç. Dr. Ersan BAŞAR, KTÜ’de alınacak eğitimlerin ücretini aday kendi ödeyebileceği gibi, talep etmeleri halinde şirketin öğrencilere avans olarak da verdiğini belirtti.

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO’daki “Gemilerde Elektrik, Elektroteknik Zabiti, Fitter veya Makine Tayfası” olarak çalışma şartları konulu sunuma, MYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür TURHAL, MYO Sekreteri Ali Rıza KÖROLU, Öğr. Gör. Ali KANGAL, Bölüm Başkanları, Öğretim Elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program öğrencilerinin sorularının Doç. Dr. Ersan BAŞAR tarafından cevaplanması ile sona erdi. Doç. Dr. Ersan BAŞAR, “Gemilerde Elektrik, Elektroteknik Zabiti, Fitter veya Makine Tayfası” olarak çalışma konularında öğrencileri bilgilendirme amaçlı sunumu için kendilerine imkân veren MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI başta olmak üzere, MYO yönetimine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 17.03.2016 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90