banner102

TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunun kurucuları, dövme sektörünün önde gelen firmalarından Kanca A.Ş.’nin katkıları ile Yüksekokuldan beş ayrı programdan 25 öğrenci, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan BIYIK’ın nezaretinde, Kocaeli/Gebze’deki TAYSAD Organize Sanayi Bölgesine teknik gezi düzenledi. Geleneksel hale gelen teknik gezide TOSB içerisinde bulunan ve konularında Türkiye’deki lider kuruluşlar arasında olan MAPA, EKU Fren, Hasçelik, Cengiz Makina, Kanca A.Ş. firmalarını ziyaret eden öğrenciler, derslerde gördükleri birçok konunun sanayideki uygulamasını ve inceliklerini öğrenmiş oldular.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Mayıs 2016 Çarşamba 21:27
TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ
 Yrd. Doç. Dr. Serkan BIYIK teknik gezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “13-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan teknik geziye yüksekokulumuzun beş ayrı programından toplam 25 öğrencimiz katıldı. Kocaeli/Gebze'deki bazı firmaları (MAPA, EKU Fren, Hasçelik, Cengiz Makina, KANCA) kapsayan TOSB teknik gezi etkinliğinin, katılan öğrencilerimiz açısından faydalı olduğu kanaatindeyim. Özellikle başta otomotiv uygulamaları olmak üzere, malzemelere uygulanan ısıl işlemler, mekanik testler ve metalografik incelemeler konularında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz seminerler esnasında firmaların staj prosedürleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabildi. Başta Kanca A.Ş. Genel Müdürü sayın Alper KANCA, sayın müdürümüz Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve teknik gezi boyunca bize eşlik eden satış sorumlusu sayın Aydın GÖNÜL olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, yüksekokulumuzdan teknik geziye katılan öğrencilerimize de, teknik gezi esnasında belirlenen kurallar çerçevesinde hareket ettikleri için teşekkür ediyorum.”dedi.

Kanca A.Ş. Genel Müdürü Alper KANCA öğrencilerin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kanca A.Ş. nin kurucusu rahmetli Abdullah Kanca tarafından 2008 yılında memleketlerinde yaptırılan eğitim yuvasında okuyan başarılı öğrencileri ağırlamaktan ve geleneksel hale gelen teknik geziden mutluluk duyduklarını ifade etti. Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Alper Kanca, Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilerin stajlarını Kanca A.Ş.’de bitirmelerini desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Meslek Yüksek Okulundan mezun olan başarılı öğrencilere Kanca A.Ş. veya TAYSAD Organize Sanayi Bölgesindeki diğer fabrikalarda bölümlerine uygun alanlarda referans olarak iş bulmak için yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi. Alper KANCA; “Türkiye’nin sanayisinin gelişmesi, ihracatımızın artması, sattığımız ürünlerin niteliklerinin çoğalmasıyla birlikte, nitelikli elaman ihtiyacı da artmaktadır. Meslek Yüksekokulumuza sanayinin beklentisi olan nitelikli eleman yetiştirmesi konusunda her türlü desteği vermeye devam etmekteyiz. Meslek Yüksekokulumuzun her alanda daha iyi hale gelmesi için gayret sarf eden başta Okul Müdürü Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI hocamız olmak üzere, tüm öğretim elemanlarına ve idari personele teşekkür ediyor,  öğrencilerimize de başarılar diliyorum.”dedi.

Ziyaret öncesinde Kanca A.Ş. Kalite Müdürü Zeki YAZICI tarafından öğrencilere kalite ve işletme hakkında genel bilgiler verildi. Satış sorumlusu Aydın GÖNÜL, teknik gezi boyunca öğrencilere eşlik etti. Ziyaretlerde öğrencilere öncelikle iş güvenliği, işçi sağlığı ve güvenliği konularında bilgiler verildi. Fabrikaları tanıtıcı sunumların ardından, program dâhilindeki fabrikalar ve üretim-çalışma alanları ziyaret edildi. İki gün süren teknik gezi öğrencilerimizin fabrikalarda fabrika çalışanı ve yöneticilerle toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi. Geziye katılan öğrenciler; “Merhum Abdullah Kanca ile, desteklerini devam ettiren Kanca A.Ş, Genel Müdürü Alper Kanca’ya, Kanca Ailesine, yönetim kurulu üyelerine ve teknik gezimizde bizlerle ilgilenen Kanca A.Ş.’nin tüm yönetici ve çalışanlara teşekkür ediyoruz. Başta Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI olmak üzere, Meslek Yüksekokulu Yönetimimize sanayi ile yakın ilişkilerden ve sağladıkları imkânlardan dolayı teşekkür ediyoruz.” dediler.

Son Güncelleme: 18.05.2016 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90