banner102

TİSKİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Kurulu 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürlüğünün Trabzon için önemine dikkat çekerken, “Su ve kanalizasyon ile ilgili yapmamız gereken birçok işimiz var” dedi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Mayıs 2019 Çarşamba 17:17
TİSKİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TİSKİ Genel Kurulunun açılışında değerlendirmelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, yeni dönemde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına daha fazla önem vereceklerini belirterek, “TİSKİ, büyükşehir belediyemize bağlı, çok önemli tüzel kişiliği olan bir kuruluşumuzdur. TİSKİ’nin görev alanı itibariyle önümüzdeki dönemde birçok çalışma yürütmemiz gerekiyor. Gerek su ile ilgili gerek kanalizasyon işleriyle ilgili yapmamız gereken birçok işimiz var. Su ve kanalizasyon işleri, büyükşehir belediyelerinin kuruluş gayelerinden biridir. Çünkü bu projelerin tek elden yapılarak hayata geçirilmesi, büyükşehir belediyelerinin kurulmasının amaçlarından biridir. Biz de bu dönemde su ve kanalizasyon çalışmalarımıza daha fazla önem vereceğiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun değerlendirmelerinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisinin huzuruna gelen TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, kurumun genel durumunu anlatan bir sunum yaptı.

Kurumun personel, araç-gereç, abone, tesis ve genel işleyişine dair bilgiler aktaran Tekataş şunları söyledi:

“TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılında 154’ü memur, 166’sı işçi, 346’sı TRABSU personeli ve 76’sı sayaç okuma personeli olmak üzere 742 personelle hizmet verilmiştir. Şu an ki personel sayımız ise 768’dir. 206 makine ve ekipmanla Trabzon’umuza hizmet vermekteyiz. Vatandaşlarımıza iyi hizmet vermek için 185 çağrı merkezimizin çok aktif çalışması gerektiğini bilmekteyiz. Bu çağrı merkezimizin yanında her ünitemizi takip edeceğimiz bir sistemi kurma çalışmalarına başladık. Şöyle ki, bir arıza ekibimizin nereye gittiğini, hangi yoldan gittiğini, ne yaptığını, işi ne sürede yaptığını takip edeceğiz ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yetişmeye çalışacağız. 185 çağrı merkezimize 2018 yılında gelen toplam çağrı sayısı 330 bin 229’dur. Tabi biz sorunları gidererek bu çağrıların azalması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

TİSKİ Genel Müdürlüğünün Trabzon genelinde 415 bin 411 abonesi bulunduğunu dile getiren Tekataş, “Trabzon’un 693 mahallesinde bin 2 içme suyu deposu, 284 klorlama cihazımız, 64 kuyumuz, 84 terfi merkezimiz, 16 arıtma tesisimiz mevcuttur. Atık su ve ön arıtmalı deniz derin deşarj tesisleri ve terfi merkezlerine baktığımızda da 47 tane terfi merkezi ve derin deniz deşarj tesisimiz vardır. 2 biyolojik arıtma tesisi, 8 paket terfi merkezimiz hizmet vermektedir” diye konuştu.

2018 yılında Trabzon genelinde toplam 385 bin 308 metre içme suyu hattı döşendiğine de değinen Tekataş, “Aynı dönemde 9 adet içme suyu deposu yapılmış, depolara 12 adet klor cihazı kurulmuştur. 3 adet içme suyu terfi merkezi, 16 adet atık su terfi istasyonu, 16 bin 804 metre kanalizasyon döşenmiş, 13 adet ön arıtmalı derin deniz deşarjı tesisi yapılmıştır. Genel Müdürlüğümüzün 268 milyon 339 bin 527 TL borcu bulunmaktadır. Önceki yıllarda başlayıp 2019 yılına devreden yatırımlarımız için 30 yıla kadar vadeyle 582 milyon TL daha borçlanma yapmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın sunumunun ardından ilgili gündem maddelerinin görüşülmesiyle süren genel kurulda 2018 yılı denetçi raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi. TİSKİ Genel Müdürlüğü 2019 yılı 1. Olağan Genel Kurulu 2. Gün oturumuyla devam edecek.

Son Güncelleme: 29.05.2019 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90