banner102

Yaylaları Terk Edin!

Son zamanlarda yağan kar nedeniyle yaylalarda mahsur kalınmaması açısından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların yaylaların terk etmesi gerektiğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Kasım 2016 Cuma 17:36
Yaylaları Terk Edin!
Trabzon’un Sürmene ve Araklı ilçelerinde kar nedeniyle yaylalarda mahsur kalan ailelerin imdadına Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetişti. Sürmene ilçesi Büyük Yayla ve Araklı ilçesi Yılantaş Yaylası’nda kar nedeniyle mahsur kalanların olduğu yönünde ihbar alınması üzerine hemen harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iş makineleri ile yaylalara ulaştı. Kar kalınlığının 50 cm’yi bulduğu yolları kısa sürede açarak yaylalara ulaşan Büyükşehir Belediyesi ekipleri her iki yaylada mahsur kalan aileleri (7 kişi) ve 1400 küçükbaş hayvanı kurtardı. Ailelerin hayvanları ile birlikte geri dönüşü Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sağlandı.

 

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaylaların terk edilmesi konusunda hemşehrilerine uyarılarda bulundu. Yayla mevsiminin sona erdiğini hatırlatan başkan Gümrükçüoğlu, “Yaylalarımız yoğun kar altında olacaktır. Yaylalarda olan insanlarımız varsa biran önce yaylaları terk etmeleri gerekmektedir” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 19.11.2016 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90