banner102

"Yıllardır Haklarımız Gasp Ediliyor"

Rize'nin Pazar İlçesinde yapılan DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası 3.Bölge toplantısında konuşan Trabzon oluşumu sözcüsü Oflu Hayrettin Kaptanoğlu, yıllardır haklarının gasp edildiğini iddia etti.

13 Ocak 2014 Pazartesi 16:10

ÇAYKUR’da yıllardan beri Türk-İŞ’e bağlı Tekgıda-İş sendikası  ve Hak-İş’e bağlı Özgıda-İş'i destekleyen bir grup işçi sendikalarından ayrılarak DİSK’e bağlı Gıda-İş sendikasına üye oldular.

Üye işçilerin girişimi ile DİSK 3.Bölge toplantısı Rize’nin Pazar ilçesinde yapıldı.Toplantıya 300 yakın işçi ile Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Seyit Aslan, DİSK Arge Başkanı Serkan Öngel katıldı.

Bölge toplantısında konuşmalarda ÇAYKUR işçilerinin haklarının yıllardır gasp edildiği ve sendikaların bu duruma seyirci kaldıkları eleştirisi yapıldı.

YETKİ SAVAŞI ARASINDA SAHİPSİZ KALDIK

Sendikanın Trabzon oluşumu sözcüsü Hayrettin Kaptanoğlu, ÇAYKUR'daki işçilerin mevcut sendikaların yetki savaşı arasında sahipsiz kaldıklarını belirterek :” Bu duruma bir son verilmesi gerekiyordu. Bu nedenle Gıda-İş’in ÇAYKUR işçilerine sahip çıkmasını istedik ve kuruluşu için gayret göstererek oluşuma öncülük ettik” dedi.

ÇAY PLATFORMU KURACAĞIZ

ÇAYKUR’da çalışan işçilerin DİSK ‘in savunuculuğuna ihtiyaçları olduğunu da söyleyen Kaptanoğlu , ÇAYKUR’da işçi ile üreticinin birlikte mücadele etmesi için de Çay Platformu kuracaklarını sözlerine ekledi.

Halil Bayram

Son Güncelleme: 13.01.2014 16:12
Anahtar Kelimeler:
Hayrettin Kaptanoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90