banner102

Toplum arasında bilinen soygun türü, maalesef sadece alenen birinin parasını veya malını çalma olarak biliniyor. Halbuki hırsızlık o kadar geniş kapsamlı bir tabir ki, bu gerçek tabire göre toplum arasında neredeyse hırsızlık yapmayan yok denecek kadar azdır.

Para, mal, söz gibi ana kategorilerin hepsini içine alan maddi ve manevi bütün  izinsiz kullanımlar hırsızlığın içine girdiğine inanıyorum.

Konuyu dallanıp budaklandırmadan esas anlatmak istediğimi açıklamak istiyorum..

Her şey açık ve net..

Oraya giden herkes bu sorunu rahatlıkla görebilir ve anlayabilir..

Tabii aynı hırsızlığı farklı bir kulvarda yapan kişiler bunu anlasa da görmek -duymak istemezler..

Orası dediğim yer, aşağı yukarı Trabzon ve Karadeniz bölgesinde a dan z ye her kesim insanın gittiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi..

Malumunuz buraya gidenler güle oynaya gitmeyeceği gibi, neşelenmeye, gezmeye ve eğlenmeye de gitmeyecektir. Ya kendi rahatsızlığı nedeniyle, veya bir tanıdığının rahatsızlığı sebebiyle gidecektir..

Anlayacağınız burada bir mağduriyetlik söz konusu..

Gidilen yer ise mağduriyetleri gidermek için kurulan bir sağlık kurumu..

**

Hastaneye gidenlerin birçoğu özel arabasıyla gidiyor ve sorununu kısa zamanda bitiremediği için aracını bir yere park etmek zorunda kalıyor..

Evet, hırsızlık bu kısımda başlıyor..

Hastaneye aracıyla gelenler (acil giriş hariç) mecburen tek bir girişi kullanıyorlar. Bu girişe giderken göze batacak şekilde önünüze 'OTOPARK' yazıları çıkıyor. Sizde hastanızı bırakıp mecburen aracınızı bir yere park etmelisiniz ve hemen göze batan tabelalara doğru ilerliyorsunuz ve karşınıza Hastane tarafından özel bir şirkete işletme karşılığında verilen 'Ücretli bir Otopark' çıkıyor. Ücretleri az veya çok beni orası ilgilendirmiyor.. Çünkü hırsızlığın azı da hırsızlıktır, çoğu da..

**

Etrafta ki güvenlikçilere soruyoruz..

Beyfendi burada ücretsiz otopark yok mu?

- Şey.. Efendim, şu Hastanenin arka tarafında bir atıl yer var.. Eee. işte orası ücretsiz otopark, ama şimdi orada Çocuk Hastanesi inşaatı yapılıyor, bu yüzden ücretsiz otoparkımız şuanlık yok..

Pekala ne zaman olacak? Hani her hastanenin mecburen bir ücretsiz otoparkı olması lazım ya.. Devletimizin Hastane kanunlarında böyle yazıyor ya!..

Kem küm küm..

- Şey.. Efendim, haklısınız mecburen bir ücretsiz otoparkımız olması lazım ama şu anlık maalesef yok. Fakat üzülmeyin efendim projemiz hazır.. Hastanenin girişinde katlı bir otopark yapılacak..

Eee. Ne zaman yapılır ve hizmete girer?

- Şey.. Efendim daha görünürde net birşey yok ama yapılmaya başlansa en az 3-4 yılı bulur..

Nee.. 3-4 yıl mı?

- Evet Efendim, 3-4 yıl..

Yani 3-4 yıl buraya hergün gelen binlerce araç sahibi, para verip arabasını park mı edecek?

- Evet Efendim..

**

Evet kıymetli okuyucularım.. Hırsızlık bu işte.. Üstelik açık açık hırsızlık.. Bu yüzden resmi bir hırsızlık dedim.. Çünkü bu hırsızlığı amiri de biliyor memuru da.. Fakat bilmek çare olmuyor, çünkü soyulanlar razı!!

Ben razı değilim ve olmayacağım.. Bu zalim düzen insanlığa hizmet değil eziyet eder. Ediyor da zaten.. Bunun için bu zalim düzenin çarklarını yağlayan değil, arasına çomak sokan olmalıyız..

Yoksa soyulmaya, sömürülmeye ve sonunda da bu zalim düzene karşı Hak düzeni getirme gayretinde olmadığımız için sonsuz ateşe gireriz..

Yüce Rabbim razı olduğu kullarından eyler bizi İnşAllah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90