banner102

300 YARIŞMACI UZUNGÖL’DE YARIŞTI

Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Doç.Dr.Fatih Pekşen’in nezaretinde Türkiye’nin dört bir köşesindeki spor kulüplerinden Uzungöle gelen 300 e yakın yarışmacı soğuk gölde sıcak ter döktü.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Eylül 2017 Pazar 22:36
300 YARIŞMACI UZUNGÖL’DE YARIŞTI
 Canonlarla Harita ve pusula üzeride gölde yön bulma yarışmasının ilk finişinde sporcuları ağırlayan Çaykara ilçesi Kaymakamı İhsan Ayrancı,”Bu güzelim yarışmanın gölümüzde yapılmasından dolayı çok mutlu oldum. Bu gibi yarışmalar bölgemizin turizmine de büyük katkı sağlıyor. Bu yüzden beldemize hoş geldiniz ve hepinize başarılar dilerim .“ diyerek gençleri tebrik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sözleşme makamı olduğu; Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT’nin faydalanıcı oldukları proje kapsamında, oryantiring yarışmalarının ilki Muğla Köyceğiz’de ikincisi ise Konya, Beyşehir’de gerçekleştirilmişti. Trabzon Uzungöl’de yapılacak yarışların ardından oryantiring yarışmaları Ekim ayında Ankara’da yapılacak. Yarışmaya katılım ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.  

Asbaşkan Peşken, ”Türkiye Oryantiring Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilen oryantiring yarışmaları için Katılımcıların yarışmalara katılabilmeleri için 12 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. “Koşarak Oryantiring” yarışmasında katılımcılar yaş gruplarına göre 5 kategoriye ayrılacak olup her kategoride kadın ve erkek ayrı ayrı yarışacak. “Kano ile Oryantiring” yarışmasında katılımcılar sadece kadın ve erkek kategorilerine ayrılacak olup “İlk Ayak Kanosu” yarışmasında ise tercih edilmesi halinde çiftler halinde yarışılabilecek. Oryantiring yarışmalarının sonunda dereceye girenlere madalya ve ödülleri verildi.”dedi.

Şemsettin Öztürk

Son Güncelleme: 24.09.2017 22:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90