banner102

"Doğayı hor gören, Uzungöl'ü zor görür!"

Uzungöl'deki HES karşıtı protestoda verilen mesajlar ilginç ve bir o kadar da anlamlıydı.

11 Mart 2012 Pazar 23:25
"Doğayı hor gören, Uzungöl'ü zor görür!"

Uzungöl’de bir araya gelen yaklaşŸık 300 kişŸi ellerinde dövizlerle Uzungöl Filak Mahallesi ile TaşŸkıran Beldesi arasında yapılacak olan Trabzonspor HES i protesto etti.  

Uzungöl Halkı ve çevre köylerin bir araya gelerek oluşŸturdukları Uzungöl Platformunun organize ettiğŸi HES protestosuna Derelerin KardeşŸliğŸi ile Trabzonspor’un Vira adlı taraftar gurubu da destek verdi.

Ellerindeki döviz taşŸıyan protestocular “DoğŸayı Hor gören Uzungölü Zor görür”  “HES’lere Hayır” HES Yapma BoşŸuna YıkacağŸız BaşŸına”  “Bu Dere Hırçın Dere Geçit Vermez HES lere” diye slogan atarken Bordo mavili Vira taraftar gurubu ise “ Bordo Mavi HES Yapma” diye slogan attı.

Protesto gösterisinde ise en ilginç   yanı BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan’ın İstanbul Belediye başŸkanı olduğŸu dönemde Uzungöl’e yaptığŸı ziyaretinde İnan KardeşŸlerde anı defterine yazdığŸı; “Uzungöl’de zerreyi aşŸarak  tabiatı seyrediyoruz, yeşŸilin anlamlı tonları, derelerin farklı bestesi ruhlarımızı dinlendiriyor, Tabiat Uzungöl’de farklı güzel. Ya Rab Sen ne kadar güzelsin.” Cümlelerinin yazılığŸı olduğŸu pankarttı.

Katılımcılar adına basın açıklamasını ise Uzungöl Turizciler DerneğŸi BaşŸkanı Zeki Soylu yaptı. Soylu açıklamasında “Uzungöl doğŸal güzelliğŸi ve tabiat varlıklarıyla dünyada eşŸine az rastlanan bir yer yüzü cenneti. Allah’ın insanlara bahşŸettiğŸi eşŸsiz bir güzellik. Bu güzellikler  akarsuyumuz, Uzungöl’e ismini veren gölümüz, yeşŸilin her tonu ve ܇içeklerin her çeşŸidi, ormanlarımız ve içinde yaşŸayan yaban hayvanlarımız olarak sayabiliriz. Bizler Uzungöl’lü olarak sahip olduğŸumuz bu güzelliklerin farkındayız ve bunları koruma adına gerekli olan bütün  hassasiyetleri göstermekteyiz. Bu hassasiyetler sayesinde Uzungöl’ü dünya turizminde layık olduğŸu yere taşŸıdık. Marka yaptık.”

Basın açıklamasına devam eden Soylu “Bizler Uzungöl’lüler olarak Solaklı deresi üzerinde yapımı düşŸünülen HES lerin yapılmasına izin verirsek, sahip olduğŸumuz  değŸerler yok olacak, yeşŸili solacak, AlabalığŸı ölecek, ormanlarımız kuruyacak, turizm cenneti olan Uzungöl’ü yok edecektir. Dere yataklarının akışŸ istikameti değŸişŸecek, ortalık çöpten geçilmeyecek, etrafa pis kokular saçılacaktır. İşŸte tüm bu olumsuzlukların yaşŸanmaması için HES projelerine HAYIR diyoruz.

Basın açıklaması esnasında yetkililere de seslenen Uzungöl Turizmciler DerneğŸi BaşŸkansı Zeki soylu konuşŸmasının sonunda;

 “Uzungöl halkı HES'lere karşŸıdır. Kesinlikle istemiyoruz.

Uzungöl’lü olarak Uzungöl’ü kimseye vermeye ve O nu yok etmeye niyetli değŸiliz.

Uzungöl’ü layık olduğŸu yerden aşŸağŸı indirecek her türlü girişŸime karşŸıyız. Bütün demokratik ve hukuki haklarımızı kullanacağŸız.

Trabzonspor bizim sevdamız ama Uzungöl vazgeçemeyeceğŸimiz sevdamızdır. Bizler devlete karşŸı değŸiliz. Bizler yeşŸilin solmasına, derelerin kurumasına, ekolojik dengenin bozulmasına karşŸıyız.” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından protesto olaysız bir şŸekilde sona erdi.
 
 
 
 
 
 
܇aykara Gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90