banner102

Çaykara'da çığ düştü! Ölü ve yaralılar var

Çaykara'da çığ felaketi...

hamitk
hamitk
10 Ocak 2015 Cumartesi 15:45
Çaykara'da çığ düştü! Ölü ve yaralılar var
Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam mahallesi Kavlasan mevkiinde yapımı devam eden HES tüneli inşaatı sırasında çığ düşmesi sonucu 5 işçi çığ altında kaldı. Son gelen bilgilere göre bir işçi hayatını kaybetti, dört işçi için kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ise çığ ihbarı aldıklarını ancak 5 işçinin çığ altında kalıp kalmadıklarını söylemenin henüz mümkün olmayacağını söyledi.

Bugün saat 13.30 sıralarında Çaykara ilçesi Kavlasan mevkiinde yapımı süren HES tüneli inşaatında tünel dışında arızalanan jenaratörü tamir etmeye çalışan 5 işçi yukarıdan gelen çığın altında kaldı. Şantiye çalışanları hemen çığ altında kalan arkadaşlarının yardımına koşarken, çığ altında kalan işçilerin çıkartılması için çalışma başlatıldı. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edilirken, helikopterli destek istendi.

VALİ ÖZ, "10 KM'LİK YOL AÇILMASI SÜRÜYOR"

Çaykara Karacam bölgesinde özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde göçük meydana geldi. Bugün öğle saatlerinde meydana gelen göçük olayı ile ilgili Vali Abdil Celil Öz, bir açıklama yaptı. Vali Öz açıklamasında;

Orada çalışan şirket elemanlarından aldığımız bilgiye göre göçük altında 5 kişinin kaldığını, birinin şirket elemanlarının çalışmaları sonucu cesedine ulaşıldığını maalesef öğrendik.

Göçük altında kalan diğer dört vatandaşımızın da kurtarılması çalışmaları şirket çalışanlarının kendi gayretleriyle sürüyor. Kar nedeniyle kapalı olan yaklaşık 10 km’lik yolun açılması çalışmaları büyükşehir belediyesi ve diğer kamu kurumlarımızın ekipleri ile yoğun bir şekilde devam ediyor. Yol açıldığında devletimiz tüm kurumlarıyla arama-kurtarma çalışmalarına başlayacaktır” dedi.

 Açıklamaların ardından Vali Öz, olayın meydana geldiği Karacam bölgesine hareket etti.

BİR İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Yapılan çalışmalar sırasında çığ altında kalan işçilerden birinin cansız bedeni çıkartılırken, 4 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

KAYMAKAM GÜL: İHBAR GELDİ AMA...

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, yaptığı açıklamada, ilçedeki Bal Kodu 2 adlı HES inşaatında çığ düştüğünü ve 5 işçinin çığ altında kaldığı yönünde kendilerine ihbar geldiğini bildirdi.
     
Konuyla ilgili başka bir ihbarda ise çığ düşen alanda kimsenin olmadığının kendilerine iletildiğini ifade eden Gül, "Çığ altında kalanlar olup olmadığını söylemek mümkün değil. Söz konusu HES inşaatı ormanlık, dağlık bir alanda. Hemen iş makinelerimizi bölgeye yolladık, yolu açarak bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gönderildi" dedi. 

Çığ altında kalanların isimleri belli oldu

Son Güncelleme: 10.01.2015 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90