banner102

Çaykara’yı Sallayan Vurgun!

Çaykara’da bir banka şubesinde kredi biriminde çalışmakta olan ve Artvinli olduğu öğrenilen M.G’nin zimmetine en az 2.5 milyon geçirdiği iddia ediliyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
12 Ocak 2016 Salı 01:09
Çaykara’yı Sallayan Vurgun!
 Çaykara Pazartesi sabahına şok bir haberle uyandı. Bir banka şubesinde kredi biriminde çalışmakta olan ve Artvinli olduğu öğrenilen M.G’nin zimmetine en az 2.5 milyon geçirdiği iddia ediliyor. M.G’nin özellikle bankadan kredi kullanan vatandaşların kredi ödemelerini elden aldığı ve bankaya yatırmadığı, bu gün işe gelmeyince açığa çıktı. Zimmetinde para geçirdiği iddia edilen M.G’ye ulaşamayan vatandaşlar polise başvurdu. Bankadan henüz net bir açıklama yapılamazken bankada hesapları bulunan ilçe sakinleri sabah erken saatlerinde şubeye akın etti. Banka önünde uzun kuyruklar oluşurken şubede paraları bulunan vatandaşlar telaşa kapıldı.

Öte yandan çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu olayda zimmetine para geçirdiği iddia edilen M.G’nin en az 2.5 milyon Lira vurgun yaptığı ve kendisinden haber alınamadığı kaydedildi. Rakamın çok daha yukarılarda olmasından endişe diliyor.

Özellikle Uzungöl’de turizm kredisi kullanan işletmecilere kullandırılan kredilerin ödemelerini elden aldığı iddia edilen M.G’nin bu paraları kredi hesaplarına yatırmadığı anlaşıldı. Perşembe gününden beri kayıp olan banka çalışanından haber alınamıyor. Olayı duyan vatandaşlar hesaplarının akıbetini takip için Çaykara’ya akın ettiler. Banka etrafında ve çay ocaklarında bekleyen vatandaşlar bir açıklama yapılmasını bekliyor.

Olayı soruşturmak üzere bankada bir müfettiş bulunuyor. Daha da müfettişlerin olayı araştırmak üzere bankaya geleceği ifade edildi.

Turizmci S.D. 350.000 TL, esnaftan K.K. 150.000 TL, C.B. 150.000 TL, M.T. 25.000 TL, M.K’nin 15.000 TL tutarında paralarının hesaplarında görülmediği ifade ediliyor.

Yaşanan skandal sonrası birçok esnafın zor duruma düşebileceği ve iflasların yaşanabileceği konuşuluyor.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Çaykara Gazetesi

Son Güncelleme: 12.01.2016 01:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90