banner102

Okuma Yazma Öğren, Evlen

Çaykara Kaymakamlığının öncülüğünde devam eden Merhamet projesi kapsamında Kaymakam Cevdet Atay, Müftü Ali Fuat Baycan, Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Çamurali ve esnaflarından Ali Şükrü Aydın ...

23 Şubat 2012 Perşembe 09:13
Okuma Yazma Öğren, Evlen

܇aykara KaymakamlığŸının öncülüğŸünde devam eden Merhamet projesi kapsamında Kaymakam Cevdet Atay, Müftü Ali Fuat Baycan, Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet ܇amurali  ve esnaflarından Ali şžükrü Aydın  köy ziyaretlerine devam ederek vatandaşŸlarla ilgilendi. İhtiyaçlılar yerinde tespit edildi.   

 Uzungöl Elmalı Mahallesinde  ’MERHAMET’’projesi kapsamında DurmuşŸ Kurt’u ziyaret eden Kaymakam ve yanındakiler incelemelerde bulundu. Kurt Kaymakam Cevdet Atay’a kimsesiz olduğŸunu sağŸlık sorunlarının bulunduğŸunu, evinin oturulmaz halde ve  okuma yazma bilmediğŸini söyleyerek kaymakamdan yardım istedi.

Okuma Yazma ܖğŸren, Evlenme Masrafın KarşŸılansın

Kaymakam kimsesiz fakir halde olan DurmuşŸ Kurt’a  evinin mutfağŸını tuvalet banyosu ve bir odasının en kısa zamanda yapılması için gerekli girişŸimde bulunacağŸını söyledi.  DurmuşŸ KURT’UN okuma yazma öğŸrenmesi için bir öğŸretmen görevlendireceğŸini,  okuma yazma öğŸrenirse uygun bir eşŸ bulup evlenmek istemesi halinde evlilik masraflarının tümünü karşŸılayacağŸını söyleyerek DurmuşŸ Kurt’un evinden ayrıldı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Kaymakamı   Cevdet  Atay  Ü‡aykarada ‘’MERHAMET’’ adlı bir proje hazırladıklarını söyleyerek  bu projeyle devletle milleti bütünleşŸtirip hayırseverlerin destekleriyle fakir fukara garip gurabaya ulaşŸılacaklarını söyleyerek  bu projeyle birlikte ܇aykaradaki beldelerden en ücra köy ve mahallelere kadar herkese ulaşŸacaklarını söyledi.

DurmuşŸ Kurt’un Acıklı Hikayesi

DurmuşŸ Kurt  57 yaşŸında Uzungöl Beldesine bağŸlı Elmalı Mahallesinde yaşŸıyor. DurmuşŸ Kurt iki yaşŸında, ağŸabeyi üç yaşŸındayken ailevi nedenlerden dolayı anne ile babası ayrıldı. Babaannesiyle on iki yaşŸına kadar yaşŸadı. Baba annenin ölmesiyle tamamen aile dağŸıldı. Artık DurmuşŸ ve ağŸabeyi  sokaklarda Trabzon’da İstanbul’da başŸıboşŸ bir hayat yaşŸadı. DurmuşŸun ağŸabeyi  genç yaşŸta öldü.

DurmuşŸ şŸu anda kimsesiz tek başŸına yaşŸıyor. Sahipsiz yaşŸanan bir ömürde ailenin yokluğŸu ve diğŸer nedenlerden dolayı DurmuşŸ kendine iyi bir gelecek hazırlayamadı. Ellili yaşŸlarda tekrar köye geri döndü. Uzun zaman çok eski bir baraka denilen (merenk) yerde yaşŸadı. Hayırseverlerin katkısıyla kendisine yeni bir ev yapılmaya çalışŸılıyor. Ev çatı altına alındı, çamları takıldı.
 
 
 
kaynak: ܇aykara gazetesi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90