banner102

Sultan Murat Camiinde son durum

Çaykara Sultanmurat Şehitler Camii Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, yapımı devam eden Sultan Murat Camiinden yapılacak yayınla 17 Ekim Perşembe günü Çay TV'de izleyicilerle buluşacak.

15 Ekim 2013 Salı 20:21
Sultan Murat Camiinde son durum
Çaykara Sultanmurat Şehitler Camii Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, yapımı devam eden Sultan Murat Camiinden yapılacak yayınla 17 Ekim Perşembe günü Çay TV'de  izleyicilerle buluşacak.

Çaykara Sultanmurat Şehitler Camii Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım inşaatı devam eden Camii ve külliyesi hakkında bilgi verdi.

Yıldırım, Sekiz köyün muhtarları tarafında başlatılan çalışmalar neticesinde, Çaykara Sultanmurat Yayla Camii ve Külliyesini Yaptırma ve Yaşatma Derneği 18 Ocak 2011tarihinde kurularak faaliyete geçmişti. Çok kısa süre içinde proje çalışması yapılan Camii ve külliyenin temeli 23 Haziran 2011 tarihinde atılarak, hayırsever vatandaşların katkıları ile şu ana tek büyük aşama kaydetmiştir, dedi.

Yıldırım, Camii ve külliyesi için teknik bilgiler verdi. Toplam inşaat alanı 1900 metrekare olacak olan camimin alt ibadet kısmı 680 kişi, mahfil ise 255 kişi almaktadır. Külliye kısmı ise 1134 metrekaredir. Tuvalet ve abdesthaneler 232 metrekare olacak. Ayrıca 4 adet dershane (236), revir ve çocuk bakım odası (24 metrekare), dernek odası (40 metrekare), imam evi ve misafirhane (100 metrekare), konferans salonu (680 metrekare, 374 kişi), su deposu, tek şerefeli iki adet minare, minare boyu (40 metre) olacaktır, dedi.

Son Güncelleme: 18.10.2013 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90