banner102

Türkiye Çaykaralı Doktoru Konuşuyor

Çaykaralı Doktordan, Şehidin Annesi İçin Hastane Çalışanlarına Duygulandıran Not

11 Eylül 2015 Cuma 20:28
Türkiye Çaykaralı Doktoru Konuşuyor
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Doktoru Çaykaralı Dr. Ayşenur Hoş´un "Şehit annesidir, bir öf bile demeyiniz” şeklindeki notu sosyal medyada paylaşım rekoru kırıyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde yaklaşık 1 yıldır görev yapan Çaykara Eğridere mahallesinden Dr. Ayşenur Hoş´un, hasta şehit annesi için mesai arkadaşlarına yazdığı not görenleri duygulandırdı.

Hasta dosyasına bir not yazan Ayşenur Hoş, hastane çalışanlarından şehidin annesine karşı dikkatli olmalarını isteyerek, dosyanın üstüne şunları yazdı: "Şehit annesidir bir "Öf" bile demeyiniz.

MORALİ BOZUK HASTA ´ŞEHİT ANNESİ´ ÇIKTI

Kendi hastası olmadığı halde genel vizit esnasında bir hastanın moral bozukluğunu fark eden Dr Ayşenur Hoş, hastayı psikiyatri konsultasyonuna yönlendirmek istemiş ve şu cevapla karşılaşmış; "Ben şehit annesiyim."

"GÖZLERİNDEKİ YAŞLAR İLE ONLARI DİNLEMEYE BAŞLADIM"

Doktorlar Sitesi´nin internet sayfasında yer alan bilgiye göre Ayşenur Hoş yaşananları şöyle anlatıyor: "Şehit annesi olduğunu öğrendikten sonra onu primer takibime aldım. Sandalyeyi yanına çekip gözlerindeki yaşlar ile onu dinlemeye başladım.

"ŞEHİT HABERLERİ SONRASI KAN ŞEKER REGULASYONU BOZULMUŞ"

2008 yılında Hakkari Çukurca´da operasyon sırasında mayın ile paramparça olmuş bir bedenin annesi o. Başlarında erkek yok. Şehidimiz yetimmiş bir de! Güzel teyzemin maalesef ki son şehit haberleri ile kan şeker regulasyonu bozulmuş. Allah bizi böyle nasip etmiş birbirimize."

"OĞLUNA DA GELECEĞİM SANA DA GELECEĞİM"

Şehidin annesinden adres ve telefon bilgilerini alan doktor hanım, şehidin mezar yerini de öğrenmiş ve acılı anneyi, "Oğluna da geleceğim sana da geleceğim" diyerek kucaklamış.

"GİDEREMEDİĞİMİZ ACILAR OLUNCA İNSAN OLDUĞUNU HATIRLIYORSUN"

Hoş, "Şehit annesidir bir "Öf" bile demeyiniz. Dr. Ayşenur", yazılı notu hastane çalışanlarıyla paylaşmış. Doktor bu notu yazmasına neden olan duygularını ise şöyle anlatıyor: "Çocukluk çağlarımdan 28 yaşıma kadar şehit cenazeleriyle büyüdük biz… Bir şekilde okuduk elhamdülillah da insanlara çare olmaya çalışıyoruz… Lakin gideremediğimiz acılar olunca orada iş devreden çıkıyor ve insan olduğunu hatırlıyorsun.

"AİLEMDE ŞEHİT YOK AMA BİRLİKTE AĞLAMAYACAĞIM ANLAMINA GELMİYOR"

Bir söz vardır "Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiç bir şey kalpleri birbirine bu kadar iyi bağlayamaz." diye. Ailemde şehit olan yok ama bu onlarla birlikte ağlamayacağım ya da onları anlamayacağım anlamına gelmiyor."

GELEN MESAJLAR ÖMRÜMÜN HEDİYESİYDİ"

Daha sonra da teyzemizin şekeri düzeldi, taburcu oldu zaten. Bu nottan dolayı çok güzel, mükemmel tepkiler aldım. Doğu´daki askerlerden, annelerden, gazi yakınlarından çok güzel tepkiler geldi. Anneme, babama dua ediyorlar. Biz bu meslekteyken hep parası bir yana, hakikaten ´Allah razı olsun´ almak için yapan insanlarız. Bu gelen mesajlar ömrümün hediyesiydi."

Bu arada şehit Ömer Çınar´ın annesi Döne Okur, tedavisinin tamamlanmasının ardından dün akşam taburcu edildi. - sondakika.com

Son Güncelleme: 11.09.2015 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90