banner102

Türkiye Şehitleri Sultanmurat'ta Anıldı

Her yıl 20 Ağustos'ta Sultamurat Yaylasında düzenlenen yayla şenlikleri ülkemizin içinde bulunduğu buhran durumdan dolayı farklı bir konsepte gerçekleştirilip, ülkemizde son zamanlarda şehit olanlarla birlikte tüm şehitler için Kur’an Ziyafeti şeklinde program düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Ağustos 2016 Salı 02:13
Türkiye Şehitleri Sultanmurat'ta Anıldı
 Sultanmurat Yayla Camii ve Külliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 'Şehitleri anma ve Kur'an Ziyafeti' adlı program Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Müftülüğü ve  Sultanmurat Yayla Camii ve Külliyesi Derneği tarafından organize edildi.

Program Trabzon Belediyesi Mehteran takımının söylediği Milli Marşlar ile başladı. Ardından emekli imam kurra Hafız Mehmet Yakut ve Hafız Ayhan Küçük katılımcılara Kur'an ziyafeti sundu.

Yapımı henüz tamamlanmayan Cami ve Külliye inşaatının konferans salonunda gerçekleştirilen programa Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık,, Çaykara Cumhuriyet Savcısı Gökhan Özümazlum, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, Of Müftüsü Recep Onat,  Din  Görevlileri Birliği Başkanı ve Sultanmurat Cami ve Külliyesi Yaptırma Derneği Başkanı Muhittin Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını Çaykara belediye Başkanı Hanefi Tok yaptı. Camii ve Külliye inşaatında emeği geçen herkese teşekkür eden Tok, "Çaykara ilçemize bağlı Sultanmurat Yaylamıza yaraşır bir Camii ve Külliye yapılması bölgemiz açısından çok büyük önem arz etmektedir. " diyerek tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun temennisinde bulundu.

BU İNSANLAR ÇILGIN

Açılış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Çaykara ilçesine Kaymakam olmadan önce Camii ve Külliye yapımında, iskele üzerine aracın çıkmasını bir internet haber sitesinde gördüğünü söyleyip, "Camii ve Külliye yapımı ile ilgili gördüğüm haber sonrası bu insanların gerçekten çılgın olduğunu ve bu kadar yüksek bir yaylada dahi bu muazzam eseri yaptıklarına göre bu insanlarla aşılamayacak sorunun olamayacağına inandım."dedi.

BÖLGEMİZİN GURURU

Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık, yaptığı kısa teşekkür konuşmasında Sultanmurat Camii ve Külliye'sinin sadece Çaykara'nın değil bölgemizin gurur olduğunu söyledi.

BU DAVA KURBANSIZ OLMAZ

Şehitleri anma programının anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, bu davanın kurbansız olmayacağını söyleyerek, "Dünya Hak ve batılın mücadelesi üzerine kurulmuştur. Bu mücadele devam ettiği müddet  şehitlerimiz de olacak, gazilerimiz de olacak." dedi.

Külliyenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Müftü Demir, "Bölgemiz için çok değerli olan bu camii ve külliyenin tamamlanması için emek gösteren bütün kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. " diyerek külliyenin tamamlanması için yardımseverlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan da yaptığı konuşmada tüm şehitlere Yüce Rabbimizden Rahmet dileyerek, Camii ve Külliyenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda söz alan Sultanmurat Cami Yaptırma Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, "20 Ağustos Sultanmurat Şenlikleri etkinliğini, Ülkemiz şehitlerini anma ve Kur'an ziyafeti şeklinde yapmamızın ana gayesi; ülkemizin içine düştüğü bunalımdan insanımızın ferahlaması ve yeni bir heyecan ile ülkemizin birliğine katkı yapılmasıdır." dedi.

Camii ve Külliyenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Yıldırım, "Planlanmasında ve bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese ve bütün yardımseverlere çok teşekkür ediyorum. İnşAllah bu aşamaya kadar desteklerini esirgemeyen yardımseverlerimiz, bu aşamadan sonra Camii ve Külliyenin tamamlanması için yardımlarını esirgemeyecektir. "temennisinde bulunarak programa teşrif eden herkese teşekkür etti.

Programa özel davetli olarak katılan aşıkların, vatandaşlar tarafından çok ilgi ile dinlendiğini söyleyen Yıldırım, "Milli ve Manevi türküleri ile halkın duygularına tercüman olan aşıkların bu ve benzeri programlarda yer alması gerektiğine inanıyorum. " diyerek din ve vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlere Yüce Rabbimizden rahmet diledi.

Konuşmalarının ardından Gümüşhane ve Erzurum´dan gelen aşıklar söylediği Milli, manevi ve kahramanlık türküleri ile program sona erdi.

Salonu dolduran ve külliye etrafında bulunan vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen program Çay TV ekranlarından da canlı olarak yayınlandı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 23.08.2016 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90