banner102

Uzungöl Adeta Dert Küpü!

Suriye’de iç karışıklık nedeniyle hava yoluyla Arap ülkelerinden gelen turistler Uzungöl'ün yüzde 70 ini karşılıyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Eylül 2014 Cuma 22:20
Uzungöl Adeta Dert Küpü!
 Uzungöl'e daha önce gelen Arap Turistler,Kültürden önce parayı tercih eden Uzungöl halkı bölgenin turizm hareketini her gecen yıl geriye taşıyor. Suudiler de olmasa Uzungöl Turizmciler kepek kapatacak vurgusunu yaptılar.

Son 4 yıl içerisinde Uzungöl'ü mekan seçen Suudi turistlerinin en büyük amacı mülk edinmek oluyor. Uzungöl ve yörelerine gelen Araplar artık gezmeye değil yerleşmeye planlıyor.Uzungöl'ü   ziyaret eden Suudi Arap turistlerinin sayısı her geçen yıl üçe katlanarak  artarken diğer ülkelerden gelen yerli ve yabacı turistlerin sayısı her gecen yıl azalıyor. Suriye’de iç karışıklık nedeniyle  hava yoluyla Arap ülkelerinden gelen turistler Uzungöl'ün yüzde 70-75  ini karşılıyor.

Daha önce Uzungöle karayoluyla  gelen Arap Turistler,Kültürden önce parayı tercih eden Uzungöl halkı bölgenin turizm hareketini her gecen yıl geriye taşıyor.  Suudiler de olmasa Uzungöl Turizmciler kepek kapatacak vurgusunu yaptılar

Uzungöl doğasının sahip olduğu bitki örtüsü, bol su kaynakları ve bol oksijenli temiz havasından etkilenen Arap turistler öncelikle Uzungöl'de mülk edinmek ve sonrasında  turizmini  ele geçirme planları yaptığı öğrenildi.

Yöre halkının Uzungölün değerini yeterince bilmediğini söyleyen Riyat’ ta Turizm faaliyetlerini sürdüren Arap Turizmci Elyakup Cemel, "Uzungöl halkı sadece tatilcilerden 6 ay içinde nasıl para  kazanırız da diğer 6 ayın açığını nasıl kapatırızın  hesabını yapıyor. Çünkü bir geceliğine bir odayı200-250 TL., 10-15 santim boyunda bir balığı 10 TL.ye verirseler Uzungöl'e gelen bir daha gelmek istemeyecektir. Bu da bu güzelim doğa harikasının turizmine çok zarar verir.Oysa Bu Doğa cenneti bir darphane gibi yerdir.Bunun değerini Uzungöl halkı bilmiyor. Halkım bir çoğu Uzungöl'ün geleceğini değil, bir iki yıl içinde nasıl zengin olunur hesapları yapıyor.Böyle turizmcilik olmaz.Böyle giderse bölgenin ekonomik kaynağı da kesilir" uyarısında bulundu.

Uzungöl’de Sağlık Sorunu Kanayan Bir Yara

 Uzungöl'ün bir diğer sorunu da Sağlık konusu. Sağlık ocağında gerekli hiçbir şey yok. Sağlıkta her şey Allah'a emanet.  Gelen misafirler ağrı kesici bulamıyor. Yaraları pansuman edecek eleman yok. Bundan dolayı bir önce yetkililer bu sorunu çözmelidirler. Sıkıntılar yerinde tespit edilip gelecek sezonda eksiksiz bir hizmet anlayışıyla çözüme Uzugöl için çok önemlidir.

Haber - Şemsettin Öztürk

Son Güncelleme: 05.09.2014 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman ayan 2014-09-06 00:14:37

bu haber ulusal medyasa yer bulamazsa yazık olur...gerçekten müthiş bir çalışma ve tespit manzumesi...ilgililer yetkililer çok ama çok önemli lütfen uzungölle ilgilenin..

Avatar
hakan 2014-09-08 10:19:45

uzungöle 5 kez gelişimdi son oldu çünkü hiçbir değeri kalmadı kazık yeriarkadaslarıma gitmeye gerek yok diyorum basitlesti artvinde daha güzel yerler var uzungöl sizin olsun artık

Avatar
Murat Sandikci 2014-09-08 10:26:10

benim gördüklerim.
yeni yapilmis daracik kaldirimlar.
cöplerin atildigi bir göl
yaya yollari üzerine kurulmus dükkanlar tezgahlar
arac yolundan isleyen yayalar ve ayni zamanda bisikletler. böyle turizm mi olur?
uzungölün cevresi harabe. kacak yapilasma. ne ararsaniz var. ücretleri ucuran ve kalitesiz kulübeler. yetersiz park yerleri. gelisi güzel yapilan parklar. karisik sehir trafigive yogun trafik

banner90